~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αποδοκιμάστηκε στην Τρίπολη ο Γιώργος, αλλά μετά "τα έβαλε" με τις φήμες


Λάβρος εναντίον των φημών που καταστροφολογούν, αφού "εισέπραξε" τα... γιούχα από διαμαρτυρόμενους στην Τρίπολη
Αφού πρώτα "άκουσε τα εξ αμάξης" από συγκεντρωμένους συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου της Τρίπολης, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός κατά όσων υιοθετούν άκριτα τα σενάρια καταστροφολογίας για την οικονομία
«Απορώ πράγματι από την ανευθυνότητα κάποιων που υιοθετούν τέτοιες φήμες, ακόμα και σοβαρά ΜΜΕ τα υιοθετούν, λόγω ίσως και του ανταγωνισμού, ενώ έχουν πρόσβαση σε επίσημη ενημέρωση και όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από την ίδια την Ε.Ε.» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στο δρόμο της οικονομικής και δημοσιονομικής ομαλότητας έχοντας αφήσει πίσω τους μεγάλους κινδύνους.
Παράλληλα, χαρακτήρισε αστεία και άκρως επικίνδυνα τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή, γιατί, όπως υπογράμμισε, αναστατώνουν τους πολίτες χωρίς λόγο.
«Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα παρά μόνο τον ίδιο το φόβο. Η κυβέρνηση δείχνει πρωτοφανή αποφασιστικότητα» συνέχισε λέγοντας ότι πρώτη φορά αποκαλύπονται υπεύθυνοι που οδήγησαν στην ηθική απαξίωση, καθώς επίσης και ότι για πρώτη φορά ελέγχονται εφοριακοί.
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι είχε πει στον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ότι «πρώτα είμαστε εμείς οι πολιτικοί υπεύθυνοι για να ξεκαθαρίσουμε υποθέσεις, ώστε να μη δίνουμε σήμα ασυδοσίας στον κάθε ισχυρό».
Κατέληξε λέγοντας ότι είναι ανάγκη να εμπεδωθεί το αίσθημα δικαίου, κάτι που κάνει ήδη η κυβέρνηση, όχι από κομματική αντίληψη ή αίσθημα εκδίκησης, αλλά διότι είναι απαίτηση του λαού.

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c12518

δείτε και το σχετικό βίντεο με τα επεισόδια έξω απο το πνευματικό κέντρο Τρίπολης κατα την διάρκεια της επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου:
http://www.youtube.com/watch?v=4EPXy_dbnz0&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια: