~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Πρόταση για την Τρίπολη ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»

 ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ:



Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ
Το 2021 είναι η επέτειος 200 χρόνων από την Απελευθέρωση / Άλωση της Τρίπολης από τους Οθωμανούς. Σε 10 χρόνια πρέπει να διεκδικήσουμε την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».
Όλες οι πολιτικές μας όλες οι δράσεις μας, οι ενέργειές μας, τα έργα μας, τα χρήματά μας πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, να αναστοχαστούν. Ο Ανοικτός, Οργανωτικός νέος Δήμος είναι το μέσο, η προϋπόθεση για την υλοποίηση του στόχου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Επομένως αν υιοθετούμε αυτή την πλατφόρμα, αυτό το πλαίσιο προεκλογικής συζήτησης τότε επιτέλους συζητάμε για έναν νέο Δήμο με νέα πρόσωπα μία Νέα Κίνηση. Θα έχει η Νέα Κίνηση ως εργαλεία τους ανθρώπους, τη λογική, την Ηθική και τις τεχνολογίες.

Πάντα χρειάζεται όραμα. Οι πολίτες, οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι θέλουν να πιστεύουν σε στόχους και σχέδια για το μέλλον.
Οι πολιτικές στοχεύσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 3 κάθε έτος. Η διατύπωσή τους πρέπει να είναι σαφής για 2 λόγους: Να αντιλαμβάνονται από όλους και να αξιολογούνται κάθε χρόνο στην ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού.
Ξεκινούμε να ερχόμαστε σε επαφή ανοικτά μέσω του διαδικτύου ανοικτά και οργανωμένα. Στο Facebook, σε Blog, στα e-mail μας. Στόχος μας να φτάσουμε τα 2500 μέλη ενεργά και πληροφορημένα.
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
- Σε 2 μήνες θα ψηφιστεί ο Νέος Νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση (Καλλικράτης). Αμέσως θα ξεκινήσει ηλεκτρονική διαβούλευση για όλα τα θέματα του Δήμου.
- Αρχές Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βασικές προγραμματικές πολιτικές και το όνομα της κίνησης.
- Αρχές Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο.
- Ο επικεφαλής του συνδυασμού θα βγει με ανοικτές, δημοκρατικές διαδικασίες που θα έχουν ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί στις αρχές Αυγούστου μαζί με τις προγραμματικές πολιτικές.

Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ;
Άκης Χουζούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: