~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Για την αξιοποίηση της Λίμνης του Λάδωνα

Συμμετοχή στη Σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
του Γιάννη Σπ. Γιαννόπουλου*

Η επίσκεψη του προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κώστα Καρτάλη στη Λίμνη του Λάδωνα και οι συσκέψεις που ακολούθησαν, στα Τρόπαια και στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποτελούν μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την αξιοποίηση της λίμνης. Σε αντίθεση με την μέχρι τώρα απουσία της πολιτείας, και ο πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής και ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας δεσμεύτηκαν για την πολιτική και ηθική συνδρομή στις προσπάθειες των φορέων της περιοχής και συμφωνήθηκαν με τους Βουλευτές του νομού και τη Νομαρχία συγκεκριμένες κινήσεις.
1. Κατάρτιση ενός Σχεδίου Δράσης για την περιοχή με επικαιροποίηση παλαιότερων μελετών και ενσωμάτωση νέων προτάσεων, με δημόσια διαβούλευση.
2. Συγκέντρωση και αξιολόγηση των μελετών που έχουν υποβληθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Σύνδεσμο, Δήμους, Νομαρχία, Περιφέρεια, κ.α.).
3. Επίσπευση και υλοποίηση των μελετών που έχουν ήδη εγκριθεί ή έχουν ωριμάσει.
4. Συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να υπάρχει σύγκλιση των δράσεών τους προς τον κοινό στόχο, καθώς και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων από τους διαθέσιμους πόρους, κοινοτικούς ή εθνικούς.
Ως μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής για το περιβάλλον συμμετείχαμε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια. Αυτό το ζωτικής σημασίας για την Γορτυνία θέμα και έπρεπε να είναι παρούσα και στην σύσκεψη που προηγήθηκε στην περιοχή Η Νομαρχία έχει καίριο ρόλο (π.χ. τεχνικά προγράμματα) σ 'της λίμνης. Θεωρούμε ότι από αμέλεια δεν δόθηκε η πρέπουσα βαρύτητα στην πρωτοβουλία του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και ελπίζουμε σε επόμενες παρόμοιες κινήσεις να είναι συμπαραστάτης με έγκαιρη τουλάχιστον ενημέρωση των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ώστε να υπάρχει έστω και στοιχειώδης εκπροσώπησή της με την συμμετοχή κάποιων από τα μέλη του.
Η αξιοποίηση της Λίμνης του Λάδωνα σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης αποτελεί όραμα και πάγιο αίτημα όλων των Γορτύνιων της ευρύτερης περιοχής. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία να υλοποιήσουμε πρότυπα προγράμματα ανάπτυξης με επίκεντρο τη λίμνη, να αναστρέψουμε την ερήμωση και την εγκατάλειψη. Αυτήν την μοναδική και όμορφη περιοχή της Αρκαδίας την ελπιδοφόρα προοπτική που της Να δώσουμε σ 'αξίζει.

 
10/03/2010
Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ - Μέλος Μ.Ε. Ερευνας,
Τεχνολογίας και Καινοτομίας του Τ.Ε.Ε.
Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής
Παραγωγικών Δραστηριοτήτων,
Φυσικού Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια: