~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΒΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΒΥΤΙΝΑΣ

Το Μαίναλο βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και καταλαμβάνει σχεδόν όλο τον βόρειο νομό Αρκαδίας. Περιβάλλεται, στα ανατολικά από τα όρη Ολίγυρτος, Τραχύ, Λύρκειο και Αρτεμήσιο, βόρεια απο τα Αροάνια και τον Ερύμανθο, δυτικά απο την Μίνθη και το Λύκαιο και νότια απο τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα.
Οι υψηλότερες κορυφές του Μαινάλου είναι: * Οστρακίνα 1.980μ.* Τζελάτη 1.867μ.* Αϊντίνης 1.849μ.* Μαυρη Κορυφή 1.818* Μουρτζιά 1.761 . Από το Μαίναλο πηγάζουν δύο παραπόταμοι του Αλφειού. Ο ένας είναι ο Λούσιος, που πηγάζει από τα βορειοδυτικά του βουνού, κοντά στο χωριό Καρκαλού και δημιουργεί ρέοντας ένα περίφημο φαράγγι. Ο άλλος είναι ο Ελισσώνας ο οποίος πηγάζει απο το κεντρικό τμήμα του βουνού ανάμεσα στα χωριά Πιάνα και Αλωνίσταινα και συναντάει τον Αλφειό κοντά στη Μεγαλόπολη.ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΝΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΧΘΕΣ (ΚΥΡΙΑΚΗ 2/08/09) ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΒΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΒΥΤΙΝΑΣ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ), ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΣΩΝ. ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ. (ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΗ ΦΩΤΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ). ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΔΗΜΩΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΕΔΩΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟΥ.
(Ν.Δ.Κ.)
*ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΝΟ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛ.52-53,
ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ (ΔΩΡΕΑΝ)
ΓΙΟΡΤΕΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ.


ΦΙΛΙΚΑ
N.Δ.Κ.
Βλαχέρνα Αρκαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: