~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Από την ιστορική Δημητσάνα, ο γιατρός Παναγιώτης Καρβελάς, ανέλαβε το τιμόνι των αστικών λεωφορείων της Αθήνας, της ΕΘΕΛ




Ένας δικός μας άνθρωπος, Αρκάς από την ιστορική Δημητσάνα, ο γιατρός Παναγιώτης Καρβελάς, ανέλαβε το τιμόνι των αστικών λεωφορείων της Αθήνας, της ΕΘΕΛ, ως Πρόεδρος και πρόσφατα ως Διευθύνων Σύμβουλος.
Το "Αρκαδικό Βήμα" βρέθηκε στο γραφείο του νέου Αρκά Προέδρου κ. Καρβελά και, αφού τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, συζήτησε μαζί του τόσο για το αγαθό της δημόσιας συγκοινωνίας που είναι η ελπίδα όλων μας για την καθημερινή μεταφορά των πολιτών στο λεκανοπέδιο, με άμεσο αποτέλεσμα την συνειδητοποίηση όλων μας για λιγότερη χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων στο ευρύτερο κέντρο της πόλης, άρα και καλύτερη ποιότητα ζωής.
Ακόμα συζητήσαμε για την Αρκαδία με την ωραία σκέψη του Προέδρου να διατεθούν λεωφορεία σε δήμους της Αρκαδίας ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους τα χωριά μας. Τέλος ρωτήσαμε τον κ. Καρβελά να μας πει για τη διαδρομή όχι των λεωφορείων αυτή τη φορά, αλλά τη δική του, όταν έφυγε ο παππούς του από τη Δημητσάνα, όπως τόσοι άλλοι Αρκάδες - όπως και οι δικοί μας παππούδες, για μια καλύτερη ζωή στην ξενιτιά – για μια καλύτερη ζωή στον Καναδά. (Σχετικό αφιέρωμα για τον Απόδημο Ελληνισμό διαβάστε στο φύλλο του Ιουλίου 2009).
Mια καλή ιδέα να παραχωρήσει λεωφορεία σε δήμους της Αρκαδίας για συγκοινωνία μεταξύ των χωριών με τους λίγους εναπομείναντες κατοίκους. Αλήθεια πώς το είδαν αυτό οι Δήμαρχοι στην Αρκαδία;
Τέλος να σημειώσουμε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αρκαδία με το κυβερνόν κόμμα.

Περισσότερα ενδιαφέροντα από την συνομιλία που είχαμε με τον εκλεκτό συμπατριώτη μας γιατρό Παναγιώτη Καρβελά στο φύλλο του Αυγούστου της εφημερίδας μας που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: