~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Τα Χριστούγεννα των ομογενών στον Καναδά








Ο δυτικός Καναδάς, όμως εξακολουθεί να πλήττεται από συνεχείς χιονοπτώσεις με αποτέλεσμα να ακυρώνονται συνεχώς πτήσεις προς το Βανκούβερ και οι επιβάτες να ταλαιπωρούνται στα αεροδρόμια των μεγάλων καναδικών πόλεων, όπου φαίνεται να περνούν τα φετινά Χριστούγεννα.
Στο μεταξύ, με λαμπρότητα γιορτάσθηκε, όπως κάθε χρόνο, η κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης από την ομογένεια ολόκληρου του Καναδά. Σε ορισμένες εκκλησίες του Μόντρεαλ και του Τορόντο τελέσθηκε νυχτερινή Χριστουγεννιάτικη λειτουργία. Σε άλλες πάλι ενορίες, η Χριστουγεννιάτικη λειτουργία έγινε ανήμερα της Γέννησης έλκοντας τα πλήθη των Ορθοδόξων Ελλήνων, που έφθασαν ντυμένοι γιορτινά να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή.
Το μεσημέρι οι Έλληνες ομογενείς, έστρωσαν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, άλλοι με γουρουνόπουλο κι άλλοι με γαλοπούλα. Πάντως, οι ελληνικοί φούρνοι στο Πάρκ Εξτένσιον δεν προλάβαιναν να ψήνουν πατροπαράδοτα χριστόψωμα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, ενώ υπάρχει αύξηση της κίνησης στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία τα τελευταία χρόνια από τους Έλληνες της δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: