~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης "ΕΡΜΗΣ": Να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά την Κυριακή 28/12/2008

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου για το εορταστικό ωράριο
Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης "ΕΡΜΗΣ"

Με ανακοίνωση του, το Υπουργείο Ανάπτυξης, επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 28/12/2008 εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων. Αυτονόητα η κίνηση αυτή αποτελεί πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος του συνόλου των εμπορικών επιχειρήσεων της υπόλοιπης χώρας.
Με υπευθυνότητα απέναντι στους συναδέλφους και απέναντι στο καταναλωτικό κοινό της πόλης μας, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης προτείνει να τηρηθεί το ωράριο των καταστημάτων όπως έχει αποφασισθεί και να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά την Κυριακή 28/12/2008.

Αυτή την απόφαση άλλωστε υιοθετεί και προτείνει για όλη την Ελλάδα, η Ε.Σ.Ε.Ε., δεδομένου ότι η παρέμβαση του Υπουργείου είναι πέρα για πέρα παράνομη.

Επί της ουσίας όμως, το ενδεχόμενο άνοιγμα των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα προγραμματισμού και οργάνωσης στις εμπορικές επιχειρήσεις που θα εκμηδένιζαν τα όποια οφέλη από το τζίρο μιας ημέρας.

Με αφορμή την τακτική του Υπουργείου Ανάπτυξης θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
1) Πρώτα απ όλα η κυβέρνηση θα έπρεπε να σέβεται και να τηρεί τις δικές της αποφάσεις.
2) Αν συντρέχουν λόγοι για παρέκκλιση από όσα έχουν συμφωνηθεί και ισχύουν, θα έπρεπε να γίνουν οι τροποποιήσεις έγκαιρα. Το πρόβλημα που επικαλούνται - καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας - είναι όντως σοβαρό, αλλά ήταν γνωστό πολύ νωρίτερα. Οι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής αιφνιδιάζουν την αγορά και προκαλούν αναστάτωση και τελικά ζημιά.
3) Ο τρόπος που αντιδρά η κυβέρνηση –λυπούμαστε που το λέμε- αποδεικνύει την επιπολαιότητα και την αναξιοπιστία της. Αποδεικνύει, σε ότι αφορά το εμπόριο, ότι παίρνει αποφάσεις στο πόδι, ακολουθώντας την πολιτική «μπαλώνουμε τρύπες και βλέπουμε». Σε καμία περίπτωση πάντως δεν διαφαίνεται η σοβαρότητα που είναι απαραίτητη στην άσκηση πολιτικής.

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: