~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με Βροχές και χιόνια...

Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων η Παρασκευή με επιδεινωμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Προβλήματα υπήρξαν από τον παγετό στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο Καϊμακτσαλάν.
Οι ίδιες συνθήκες -βροχές και χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο- θα διατηρηθούν και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή θα υπάρξει ύφεση.
Από το πρωί της Παρασκευής χιονίζει στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Ιωαννίνων, κατά διαστήματα και στην πόλη. Η θερμοκρασία στα ορεινά κυμαίνεται από -3 έως -6 βαθμούς Κελσίου.
Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στις συγκοινωνίες, ενώ σε ορισμένα τμήματα του επαρχιακού και εθνικού ορεινού δικτύου τα αυτοκίνητα χρειάζονται αλυσίδες.
Αλλαγή τοπίου και στη Δυτική Μακεδονία, όπου χιονίζει και στους τέσσερις νομούς της περιφέρειας. Αλυσίδες χρειάζονται μόνο τα οχήματα που κινούνται στο δρόμο από Πτολεμαΐδα προς Βλάστη στο Νομό Κοζάνης και από τη Βίγλα προς Βίτσι στην Καστοριά.
Στην Κεντρική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται μόνο για την πρόσβαση στο χιονοδομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.Στη Θεσσαλονίκη ελαφρά χιονόπτωση αναφέρθηκε στην περιοχή του Σέιχ Σου.
* Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στην Κω προσάραξε το φορτηγό «Amiral Akdeniz πλήρωμα 14 αλλοδαπούς ναυτικούς, καλά στην υγεία τους.
Το πλοίο παραμένει στην περιοχή βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Κρίκελλος και γίνονται προσπάθειες αποκόλλησής του.

*από το Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: