~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αλάσκα αφήνει την Πέιλιν και «ψηφίζει» Ομπάμα



Βαριά ήττα στα σημεία... Associated Press
Η Σάρα Πέιλιν σίγουρα δεν στέλνει φιλιά στην Anchorage Daily News...
Ουάσινγκτον

Την «ψήφο» της στον Δημοκρατικό υποψήφιο Μπαράκ Ομπάμα δίνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην πολιτεία της Σάρα Πέιλιν. Η Anchorage Daily News της Αλάσκα γράφει ότι η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης Πέιλιν είναι «ριψοκίνδυνη» και ο Τζον Μακέιν λάθος επιλογή για την αμερικανική προεδρία.
Στο πρωτοσέλιδό της η Anchorage Daily News αναφέρει ότι η επιλογή της Σάρα Πέιλιν για την αντιπροεδρία συνεπήρε τους κατοίκους της Αλάσκα, όμως δεν μπορεί να επικρατήσει κάθε άλλης κρίσης. Στο επίκεντρο πρέπει να βρίσκεται ο Τζον Μακέιν, αναφέρει η εφημερίδα, και τον χαρακτηρίζει λάθος επιλογή.
Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αλάσκα σημειώνει ότι πολλοί κάτοικοι ένοιωσαν περήφανοι βλέποντας την κυβερνήτη τους, και την πολιτεία τους, να βρίσκονται στο προσκήνιο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Χαρακτηρίζει την Πέιλιν υπολογίσιμη δύναμη, χαρισματική και ακούραστη, και σημειώνει ότι συγκεντρώνει μεγάλα πλήθη και προκαλεί ενθουσιασμό.
Όμως, η Anchorage Daily News τονίζει ότι είναι ριψοκίνδυνο να βρίσκεται η Πέιλιν τόσο κοντά στο Λευκό Οίκο. Όσο, για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο πρόεδρο Τζον Μακέιν, η εφημερίδα σημειώνει ότι «σκόνταψε άσχημα» στη στάση που κράτησε για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.
Για την εφημερίδα της Αλάσκα ο Μπαράκ Ομπάμα είναι πολλά υποσχόμενος για το Λευκό Οίκο. Σε μία στιγμή βαριάς οικονομικής κρίσης, ο Δημοκρατικός υποψήφιος παρουσιάζει συγκροτημένες αναλύσεις, έχει μαζί του σοφούς συμβούλους και λειτουργεί με ψυχραιμία και σταθερότητα, σημειώνει η εφημερίδα.
* Τον Μπαράκ Ομπάμα έχουν ήδη στηρίξει οι Financial Times, οι Times της Νέας Υόρκης, καθώς και οι Times του Λονδίνου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: