~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Ομπάμα στο Ντένβερ




Διατηρεί την πρωτιά
ο Μπαράκ Ομπάμα

ΑΠΕ: Πάνω από 100.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Ντένβερ του Κολοράντο για να παρακολουθήσουν την ομιλία του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος διατηρεί το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έναντι του Τζον Μακέιν.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, το συγκεντρωμένο πλήθος ήταν πολύ μεγαλύτερο από την επίσης μεγάλη συγκέντρωση του Ομπάμα στο Σαν Λούις στο Μιζούρι, στις αρχές Οκτωβρίου, γεγονός που αποτελεί άλλη μια ένδειξη για την κατά τα φαινόμενα νίκη του στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.
Στην ομιλία του, ο γερουσιαστής του Ιλινόι επέκρινε τις δηλώσεις του Τζον Μακέιν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, λέγοντας ότι μοιράζεται ακριβώς τις «ίδιες απόψεις και την ίδια φιλοσοφία» με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.
«Νομίζω ότι ο Τζον Μακέιν έκανε κάποιες δηλώσεις μάλλον τίμιες, που όμως απηχούν τις απόψεις του κ. Μπους» δήλωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, ο οποίος στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται καθημερινά δείχνει να διατηρεί την πρωτιά έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του.
Σύμφωνα με την καθημερινή δημοσκόπηση των Reuters/Zogby, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί το προβάδισμα των 5 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ προηγείται και σε πέντε από τις οκτώ καθοριστικές, για το εκλογικό αποτέλεσμα, πολιτείες.
Ο γερουσιαστής του Ιλινόι έρχεται πρώτος στη Βιρτζίνια, τη Βόρεια Καρολίνα, το Μιζούρι, το Οχάιο και τη Νεβάδα, ενώ ο Μακέιν προηγείται στη Δυτική Βιρτζίνια και την Ιντιάνα. Η μάχη επικεντρώνεται στη Φλόριντα, όπου οι δύο υποψήφιοι εμφανίζονται ισοδύναμοι.
Σύμφωνα με το Reuters, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί το προβάδισμα των Δημοκρατικών σε πολιτείες που είχε κερδίσει ο Τζον Κέρι το 2004. Αντιθέτως, ο Τζον Μακέιν κινδυνεύει να χάσει αρκετές από τις πολιτείες, στις οποίες είχε κερδίσει ο Τζορτζ Μπους.
«Ο Ομπάμα μπορεί να πάρει τις ψήφους που χρειάζεται για να κερδίσει τις εκλογές, εάν διατηρήσει το προβάδισμα σε αυτές τις πολιτείες» δήλωσε ο δημοσκόπος Τζον Ζόγκι, σημειώνοντας πως ο Τζον Μακέιν, από την άλλη πλευρά, δίνει δύσκολη μάχη σε πολιτείες που κατά παράδοση ανήκουν στους Ρεπουμπλικάνους.
Την ίδια ώρα, μετά τους New York Times, και οι Financial Times τάχθηκαν ξεκάθαρα υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα, με το επιχείρημα ότι είναι η «σωστή επιλογή» για την ηγεσία των ΗΠΑ.
«Μείνετε ήσυχοι ότι αν κερδίσει, ο κ. Ομπάμα σίγουρα θα απογοητεύσει. Πώς θα μπορούσε να μην το κάνει; Θα κληθεί να επουλώσει τις φυλετικές διακρίσεις στη χώρα, να αντιστρέψει την τάση της αυξανόμενης ανισότητας, να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης της μεσαίας τάξης, να μειώσει για όλους τους φόρους, να αλλάξει την εικόνα των ΗΠΑ στο εξωτερικό, να δώσει τέλος στις απώλειες που καταγράφονται στο Ιράκ, να αντιμετωπίσει το χάος στο Αφγανιστάν και πολλά άλλα. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επόμενος πρόεδρος είναι τεράστιες. Διστάζουμε να το ευχηθούμε σε οποιονδήποτε, αλλά ελπίζουμε ο κ. Ομπάμα να νικήσει» γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: