~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ομπάμα, ο φιλέλλην!

Οι ομογενείς Αρκάδες
στηρίζουν
τον Μπάρακ Ομπάμα


Οι απόψεις για τα ελληνικά ζητήματα οδήγησαν σε μια δικτυακή «βεντέτα» στις ΗΠΑ. Σε σκοπιανό blog το μήνυμα γράφει και καλεί: «Κανείς Μακεδόνας της Αμερικής να μην ψηφίσει Ομπάμα».
Η Κύπρος πρέπει να είναι ενιαία και ανεξάρτητη, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αρχών της Ε.Ε.
Η Τουρκία δεν μπορεί να κρατάει σε ομηρία το Οικουμενικό Πατριαρχείο και καλείται να επιστρέψει την περιουσία της Ελληνόρθοξης Εκκλησίας και να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.
Οσο για τα Σκόπια; Να σταματήσουν την αλυτρωτική προπαγάνδα και να συνεργαστούν με την Ελλάδα για μια κοινώς αποδεκτή ονομασία.
*Ποιος υποστηρίζει τις παραπάνω εύηχες στα ελληνικά αφτιά θέσεις; Μα, ο Μπάρακ Ομπάμα, υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο οποίος ίσως και να είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ!


*Οι φιλελληνικές απόψεις του μαύρου υποψηφίου μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστές στην Αθήνα, όμως στην Αμερική έχουν ήδη καταστεί αντικείμενο μιας «βεντέτας» εναντίον του από απόδημους άλλων χωρών -κυρίως από τη FYROM.

Παλαιά η «κόντρα»
*Η επίθεση κατά του Μπάρακ Ομπάμα έχει αρχίσει από τον καιρό που ως απλός γερουσιαστής μαζί με τους συναδέλφους του Ολυμπία Σνόου και Ρόμπερτ Μενέντεζ είχε πρωταγωνιστήσει στην πρωτοβουλία του Κογκρέσου, ώστε στο νομοσχέδιο για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ τα Σκόπια να αναφερθούν ως FYROM και όχι ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως είχε ήδη αναγνωριστεί από την Ουάσιγκτον.
*Αλλά και μόλις τον περασμένο Αύγουστο, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών είχε πρωτοστατήσει για την έκδοση ψηφίσματος της αμερικανικής Γερουσίας στο οποίο τα Σκόπια καλούνται «να συμμορφωθούν με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, να σταματήσουν την προπαγάνδα και να εργαστούν για κοινά αποδεκτή λύση για το όνομα».

*Εκτοτε, ο Μπάρακ Ομπάμα έχει ακούσει πολλά και διάφορα εναντίον του:


Της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ*
*από την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 17/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: