~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Άλλος για το τριχίλιαρο...Γαλάζιο πλιάτσικο στις πλάτες των πυρoπλήκτωνΓαλάζιο πλιάτσικο στις πλάτες των πυρoπλήκτων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πάνος Θεοδωρακόπουλος Ματίνα Ηρειώτου
Ατέλειωτες ουρές.
Σύμφωνα με καταγγελίες πυροπλήκτων, πολλοί από αυτούς που πήραν το βοήθημα των 3.000 ευρώ δεν ήταν καν από την Ηλεία!
Σκηνικό άγριου πλιάτσικου με θύματα τους χιλιάδες πυροπαθείς στην Ηλεία έστησε η κυβέρνηση.
Επιλέγοντας να μοιράσει ζεστό χρήμα εν όψει της κάλπης, έβαλε τους πληγέντες από την πυρκαγιά στην ίδια μοίρα με εκατοντάδες επιτήδειους που στριμώχθηκαν ανάμεσά τους για να πάρουνεπιδεικνύοντας την ταυτότητά τους - 3.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πρωτοφανές χάος στα υποκαταστήματα των τραπεζών στην Ηλεία και να ταλαιπωρηθούν στις τεράστιες ουρές τα πραγματικά θύματα της τραγωδίας.
Η χθεσινή εικόνα στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου ήταν τραγική. Τεράστιες ουρές από πολίτες - οι περισσότεροι από τους οποίους ήσαν Αθίγγανοι οι οποίοι σύμφωνα με τους κατοίκους του Πύργου ήρθαν ακόμη και από το Ζεφύρι, τα Λιόσια και τη Λάρισα- στοιβάζονται έξω από τα υποκαταστήματα της Εθνικής, της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κραδαίνοντας μία αίτηση και περιμένοντας να «πάρουν στο χέρι τα τρία χιλιάρικα».

Έλεγχος κατόπιν εορτής
Μπροστά στον κίνδυνο η κατάσταση που δημιουργήθηκε να γυρίσει εις βάρος της, η κυβέρνηση μετά το σύνθημα περί γενναιοδωρίας με μία μόνο υπογραφή για τη χορήγηση των επιδομάτων μίλησε χθες για διασταύρωση των στοιχείων. Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης είπε σε στελέχη του υπουργείου του ότι θα πρέπει να συγκροτηθούν υπηρεσίες που θα διασταυρώνουν κάθε εβδομάδα τα στοιχεία που θα δίνουν οι τράπεζες. Ο κ. Ρουσόπουλος, πάντως, υποστήριξε ότι οι επιτήδειοι θα υποστούν τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι χθες μοιράσθηκαν 24 εκατ. ευρώ σε 7.496 πολίτες που έκαναν αιτήσεις στις τράπεζες.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Ραγκούσης κάλεσε την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι τις αποζημιώσεις θα τις πάρουν πράγματι οι πυροπαθείς. «Πρέπει να διασφαλίσει η κυβέρνηση ότι τουλάχιστον αυτές οι αποζημιώσεις θα δοθούν πραγματικά σε δικαιούχους από τη μια και δεύτερον ότι αυτό θα γίνει με έναν αξιοπρεπή και πολιτισμένο τρόπο», σημείωσε.
Στον Πύργο όμως, και ενώ οι πόρτες των κεντρικών υποκαταστημάτων είχαν φρακάρει, συνεργάτες κυβερνητικών βουλευτών πλησίαζαν με τρόπο γνωστούς τους ντόπιους κατοίκους και έπαιρναν τις αιτήσεις τους με την υπόσχεση να τις διεκπεραιώσουν το ταχύτερο δυνατό. Ωστόσο αυτή η απαράδεκτη εικόνα έχει εξοργίσει τους πραγματικά πυρόπληκτους οι οποίοι, διαπιστώνοντας την εξευτελιστική πραγματικότητα, για μία ακόμη φορά τα βάζουν με την παντελή απουσία συντονισμού.
Σαστισμένοι, όμως, ήταν και κυβερνητικοί βουλευτές οι οποίοι, φοβούμενοι πως η αγανάκτηση των πολιτών θα ξεσπάσει στην κάλπη, παραδέχθηκαν ότι έπρεπε τα χρήματα να δοθούν με τη βεβαίωση των τοπικών αρχών και ιδιαίτερα της Αστυνομίας: «Θα ήταν κάποια ασφαλιστική δικλίδα η βεβαίωση της Αστυνομίας» δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κοντογιάννης, ενώ η συνυποψήφιά του και νυν βουλευτής Κρινιώ Κανελλοπούλου εξέφρασε έντονα την απορία της στους συνεργάτες της από την εικόνα που είδε έξω από τις τράπεζες του Πύργου.

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο δήμαρχος Πύργου

εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 30.8.07

1 σχόλιο:

Anilikos είπε...

Δηλάδη, να συνεχίσω να ντρέπομαι ε;...

Ποιός θα τους μαζέψει;;;;!