~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανθρωπιστική βοήθεια για τους πυρόπληκτους της Αρκαδίας, που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας της Τρίπολης. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δεκάδες συμπολίτες μας έσπευσαν στο Πετροπούλειο Κληροδότημα, στην Πλατεία Πετρινού, και προσέφεραν τρόφιμα, νερό και ρουχισμό. Το πρώτο φορτηγό που γέμισε, έφυγε το μεσημέρι για την Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, όπως διακρίνετε στις διπλανές φωτογραφίες. Την ανθρωπιστική αποστολή συνόδευσαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Γιώργος Παπασταματάκης και ο δημοσιογράφος του σταθμού, Δημήτρης Μανιατάκος.

Να σημειωθεί ακόμα ότι η Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης –από την πρώτη στιγμή του πύρινου ολέθρου- κάλυψε τα γεγονότα, με μαραθώνιες δημοσιογραφικές εκπομπές και ζωντανές τηλεφωνικές συνδέσεις στην καρδιά των γεγονότων. Το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού (Γιώτα Καμπισιούλη, Δημήτρης Μανιατάκος, Μηνάς Αρτόπουλος, Αργύρης Καρδαράς, Γιώργος Μουστόγιαννης και Ντόρα Παπαϊωάννου) μαζί με τους τεχνικούς (Γιώργος Φωτόπουλος και Μιχάλης Λαγοπάτης) εργάστηκαν νυχθημερόν για την έγκαιρη και σωστή ενημέρωση του κόσμου. Όλες αυτές τις ημέρες, η Δημοτική Ραδιοφωνία δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από ομογενείς Αρκάδες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, αλλά και από Αρκάδες του εσωτερικού οι οποίοι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις από το διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: