~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Σαν να ήταν χθες



[ ΑΙΧΜΕΣ ]

Τoυ Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr
Τελικά, λες και δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα από το ΄81, κι ας έχουν περάσει 26 ολόκληρα χρόνια! Τέτοιες μέρες ήταν, παραμονές των εκλογών του ΄81, όταν η κυβέρνηση Ράλλη έκανε μια τελευταία, απέλπιδα, προσπάθεια να διασωθεί. Πώς; Κάποιος είχε την ιδέα να μοιράσουν πεντοχίλιαρα με το πρόσχημα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των αγροτών. Και ήταν ο μακαρίτης ο Θαν. Κανελλόπουλος, Ηλείος πολιτικός, που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το σχετικό έργο. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Μερικές εβδομάδες αργότερα ο Νομός Ηλείας έδωσε, μετά την Αχαΐα, το υψηλότερο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί όλα αυτά; Επειδή οι χθεσινές εικόνες από την Ηλεία, με τις ουρές των αθώων που έπεφταν σαν τις μύγες στην παγίδα με τα γαλάζια τριχίλιαρα, ήταν πράγματι ανατριχιαστικές! Και παρά το γεγονός ότι διάφοροι επιτήδειοι φρόντισαν να κάνουν σμπαράλια τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης, αυτό που τελικά μένει είναι πως η Δεξιά δεν αλλάζει με τίποτε. Το μόνο που αλλάζει είναι τα νούμερα. Τότε πεντοχίλιαρα για μια ψήφο, σήμερα 3.000 ευρώπροφανώς, λόγω του... πληθωρισμού που μεσολάβησε όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: