~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων αναδεικνύει στο πρόγραμμα του, τη μουσική και το χορό

    ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ενημερωτικό Δελτίο 7/9/2017 

Ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων αναδεικνύει στο πρόγραμμα του, τη μουσική και το χορό. Παρακολουθήστε σημαντικές καλλιτεχνικές δημιουργίες από το χώρο της όπερας, της κλασσικής μουσικής, του μπαλέτου και του σύγχρονου χορού, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Υπεύθυνος για τις μουσικές επιλογές του Σταθμού, ο μουσικολόγος Κωνσταντίνος Κακαβελάκης.


Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις προβολές αυτής της εβδομάδας:
¨ Συναυλία του Σαββάτου: Ο Θεόδωρος Κουρεντζής διευθύνει την ορχήστρα δωμα­τίου Μάλερ στη Μπριζ. (9/9 στις 09:00)
¨ Μουσικές Μορφές: Γιώργος Σισιλιάνος. Ένα μουσικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Έλληνα συνθέτη Γιώργου Σισιλιάνου, με μνήμες από τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Μητρόπουλο, τον Αλέξη Μινωτή τον Βύρωνα Φιδετζή, τον Γιώργο Κου­ρουπό, το ελληνικό κουαρτέτο αλλά και άλλους σημαντικούς παράγοντες που σχετίστη­καν με τη μουσική δημιουργία και τη δράση του. (9/9 στις 15:00)
¨ Χορός: Η Anna Teresa De Keersmaeker, στην όπερα των Παρισίων. Χορογραφίες πάνω σε μουσική των Μπέλα Μπάρτοκ-Κουαρτέτο Αρ.4, Λούντβιχ φαν Μπετόβεν – Η Μεγά­λη Φούγκα, Άρνολντ Σένμπεργκ-Νύχτα Εξαϋλωσης. Η σημαντική χορογράφος Anna Teresa De Keersmaeker σε σημαντικές δημιουργίες της, από μια πολύ σημαντική παρά­σταση στην όπερα των Παρισίων. Η χορογράφος κινείται ανάμεσα σε δύο κορυφαίους, σύγχρονους συνθέτες του 20ου αιώνα, τον Μπέλα Μπάρτοκ και τον Αρνολντ Σέν­μπεργκ, τοποθετώντας στο κέντρο τη Μεγάλη Φούγκα του Λούντβιχ φαν Μπετόβεν, μια σύνθεση για κουαρτέτο εγχόρδων του κορυφαίου ρομαντικού μουσουργού. (9/9 στις 16:30)
¨ Συναυλία της Κυριακής: Ο Βαλερύ Γκεργκίεφ διευθύνει τη Φιλαρμονική του Μο­νάχου, σε έργα Προκόφιεφ, Τσαϊκόφσκυ και Στράους. (10/9 στις 09:00)
¨ Όπερα της Κυριακής: Η Σταχτοπούτα, του Τζ. Ροσίνι από την Όπερα της Ρώμης. Διευθύνει ο Alejo Perez, με τους Juan Francisco Gatell, Vito Priante, Alessandro Cor­belli.(10/9 στις 22:30) 

~~~~~~~~~~~

Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία
Βασιλίσσης Σοφίας 11, Κτίριο Αρβανίτη, 1οςόροφος, Γραφείο 4
Τηλ: 210- 3735128 & 210- 3735035
Tv-epikoinonia@parliament.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: