~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αρκαδική Ελεγεία: Μια γέφυρα ανάμεσα στην παράδοση του θρηνητικού τραγουδιού και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία

Στο κατάμεστο κυριολεκτικά Πόλις Αρτ Καφέ από τους προσκεκλημένους και τους φίλους των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ παρουσιάστηκε χθες το βράδυ το μουσικό άλμπουμ Αρκαδική Ελεγεία. Η παρουσίαση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον υπεύθυνο του πολιτιστικού χώρου Βασίλη Χατζηιακώβου ο οποίος στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον πρόεδρο των Ανθέων Γιάννη Τσιαούση. 
Ο κ. Τσιαούσης αφού υπογράμμισε τον καινοτόμο χαρακτήρα της συγκεκριμένης μουσικής παραγωγής που αποτελεί μια γέφυρα ανάμεσα στην παράδοση του θρηνητικού τραγουδιού και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, αναφέρθηκε συνοπτικά στην ολιστική προσέγγιση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που ακολουθούν τα Άνθη της Πέτρας, κάτι το οποίο θα αποτελέσει και τη «φιλοσοφία» του Κέντρου Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής. Ιδιαίτερη μνεία έκανε για το πέρασμα στη δεύτερη φάση ενεργειών και δράσεων (σωστικές παρεμβάσεις και εκπόνηση μελετών) μετά την ολοκλήρωση της αγοράς του αρχοντικού Ρηγόπουλου και την ανάγκη στήριξης της συνολικής προσπάθειας από κάθε πολίτη που ευαισθητοποιείται για την προστασία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. 
Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές της «Αρκαδικής Ελεγείας», αλλά και να τονίσει ότι η παρουσίαση του μουσικού άλμπουμ είναι το ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης στους δωρητές του Κέντρου. ..

ARCADIAPORTAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: