~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Bραδιά τιμής για το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 31 Αυγούστου 2016 

Με ιδιαίτερη χαρά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας σας προσκαλεί στην τιμητική μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 και ώρα 9 μ.μ. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, ένα από τα πρώτα μουσεία του νεότερου ελληνικού κράτους, αναβαθμίστηκε κτιριολογικά και μουσειολογικά μέσω του ΕΣΠΑ και λειτουργεί κανονικά για το κοινό από το Σεπτέμβριο του 2014.
Τον Απρίλιο του 2016 το Μουσείο τιμήθηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Museum of the Year με τη διάκριση «Special Commendation 2016», ως ύψιστη διάκριση για εξέχοντα τεχνολογικά επιτεύγματα.
Η Μουσική εκδήλωση θα πλαισιωθεί με τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης σε τραγούδια μεγάλων συνθετών με τους ακόλουθους συντελεστές:
Τραγούδι: Αργυρόπουλος Γεώργιος, Παπαντωνίου Παναγιώτης
Πιάνο: Μιχαλόπουλος Γεώργιος
Σαξόφωνο Άλτο: Χρονοπούλου Λίλα
Διεύθυνση Φιλαρμονικής: Κωστούρος Σωτήριος
Πριν τη μουσική εκδήλωση και ώρες 7-9 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν διαφωτιστικές περιηγήσεις για το κοινό από τους ανθρώπους της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Η είσοδος στο χώρο του Μουσείου και στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2710-556540 (Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας) και 2710-225243 (Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας), καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου: tegeamuseum.gr

_________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: