~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΑΡΚΑΔΙΑ SOS

του Άκη Χουζούρη 
Στις βουλευτικές εκλογές που έρχονται ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να πάρει εντολή αυτοδυναμίας από τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μία κυβέρνηση συμμαχίας, παρά τα όποια αποτελέσματα, όμως το εκλογικό αποτέλεσμα θα δείξει προς πια κατεύθυνση διαπραγμάτευσης θα πάμε ως χώρα. Η διαπραγματευτική θέση μίας κυβέρνησης είναι ισχυρή όσο ισχυρότερη είναι η εντολή που δέχεται από το εκλογικό σώμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο κόμμα της Αριστεράς, όπως εκφράστηκε με το καταστατικό που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2013. Αυτή η νέα πλατιά κοινωνική συμμαχία, που εκπροσωπεί ξεχασμένες αρχές που φιλοξενούσε η Κεντροαριστερά και τα ρεαλιστικά κομμάτια που θέλουν να συμμετέχουν στο παρόν του τόπου από την Αριστερά, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης είναι το κόμμα που αντιπροσωπεύσει τις δυνάμεις της εργασίας σήμερα. Αυτός ο ρόλος είναι πλέον πρωταγωνιστικός στο νέο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και αυτό θα φανεί στις εκλογές που έρχονται.
 Στην Αρκαδία το εκλογικό στοίχημα είναι μεγάλο. Θα πρέπει ο Νομός μας όχι μόνο να βγάλει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να του δώσει τη δυνατότητα να έχει τη μεγάλη πλειοψηφία των 2 εδρών. Η Αρκαδία είναι ένας νομός που έχει συσσωρεύσει πάρα πολλά προβλήματα σε σχέση με τους όμορους νομούς ή άλλους νομούς της Ελλάδας. Αυτό φαίνεται από τη μεγάλη μείωση του πληθυσμού (Βλέπε www.statistics.gr ) και από τη διαχρονική μικρή συνεισφορά στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας. Σε πρόσφατη προεκλογική επαφή με τους παραγωγικούς φορείς τονίστηκε ότι οι άνθρωποι που παράγουν στην περιοχή μας είναι αβοήθητοι. Μην πούμε για τους εργαζόμενους, ειδικά στους νέους, που η Αρκαδία συνεχίζει να χάνει κάθε αξιόλογο κομμάτι της Νεολαίας της.
Η τραγική αυτή κατάσταση δεν αντικατοπτρίζει τα οράματα των κατοίκων της Αρκαδίας. Μία ιστορική περιοχή που διαθέτει αξιόλογα μνημεία, μία περιοχή παραγωγής – βλέπε βιομηχανική περιοχή Τρίπολης – και εκτεταμένο και αξιόλογο πρωτογενή τομέα και τουρισμό, που όμως δεν έχουν δώσει τις απαιτούμενες θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία. Γιατί; Γιατί η περιοχή μας δεν είχε την απαιτούμενη ανάπτυξη ως διοικητικό κέντρο της περιφέρειας, ως περιοχή με μεγάλες δυνατότητες; Μα γιατί δεν υπήρχε σχέδιο από τους πολιτικούς μας, από τους αντιπροσώπους μας και δεν υπήρχε βούληση να εφαρμόσουν την όποια αποσπασματική ιδέα για ανάπτυξη.
Αυτό που ξέχασαν οι πολιτικοί των «παλαιών» κομμάτων είναι η κοινωνία. Πώς λειτουργείς, νομοθετείς ή εκτελείς, κυβερνάς, χωρίς να έχει ρωτήσει, να έχεις συνομιλήσει, να έχεις διαβουλευτεί με τα αντίστοιχα μέρη της κοινωνίας στην περιοχή που ψηφίζεσαι; Πώς θα φτιάξουμε νόμους για τη Γεωργία χωρίς αγρότες, εκπαιδευτικούς νόμους χωρίς εκπαιδευτικούς, νόμους για την υγεία χωρίς νοσηλευτές και γιατρούς; Ειδικά στο χώρο της αγοράς οι ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής μας θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους πολιτικούς μας. Και όμως ο παραγοντισμός, το «αποφασίζω και διατάζω», το φτιάξιμο πολιτικών γραφείων και το ρουσφέτι, «πότισαν» ανεπανόρθωτα την Αρκαδία μας. Από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο και μετά ο Νομός μας πρωταγωνιστεί στους πολιτικούς και είναι ουραγός στην κοινωνία (Βλέπε έργο «Δάφνες και Πικροδάφνες» Κεχαϊδη –Χαδιάρα. Θέατρο Τζένη Καρέζη φωτογραφία: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.tzampa&id=13862).
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το αλλάξει αυτό. Ριζοσπαστικά. Θα κυβερνήσει με το Λαό. Οι πολιτικοί μας, το κόμμα θα είναι συνδεδεμένο με τους φορείς, τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς έτσι ώστε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και όχι να μαθαίνουμε αποφάσεις για μας χωρίς εμάς. Η απόφαση ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση με το Λαό είναι ειλημμένη. Είμαστε αποφασισμένοι να την εφαρμόσουμε πλήρως. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι οι Αρκάδες στο νέο πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται θα είναι πρωταγωνιστές. Ήδη η τάση φάνηκε στις Ευρωεκλογές του Μαΐου. Τι μένει;
Να αποδείξουμε με τις εξαγγελίες μας και το ψηφοδέλτιό μας ότι η πλατιά κοινωνική συμμαχία είναι εδώ και είναι με το ΣΥΡΙΖΑ και ότι η Αρκαδία θα συμμετέχει ενεργά στη στροφή της χώρας για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής καταστροφής από τις πολιτικές των μνημονίων.  Είναι η πιο μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε τη ζωή μας και να μην αφήσουμε πάλι άλλους να αποφασίζουν για εμάς.

Άκης Χουζούρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: