~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Greenpeace: Να αφήσουμε πίσω μας το μαζούτ και τον λιγνίτη

  άνθρωπος  &  περιβάλλον  

Greenpeace: Να αφήσουμε πίσω μας το μαζούτ και τον λιγνίτη

Να απεγκλωβίσει τη χώρα από το μαζούτ και τον λιγνίτη "που θα κοστίσει στις σημερινές και τις επόμενες γενιές δισεκατομμύρια ευρώ και χιλιάδες ζωές" ζητεί με ανοιχτή επιστολή της η Greenpeace από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδιέξοδης αυτής πολιτικής αναφέρουν τη Ρόδο, όπου έχουν ήδη "ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο μαζούτ στο Πρασονήσι, ένα μοναδικής ομορφιάς και τουριστικής αξίας φυσικό τοπίο. Η μονάδα αυτή θα λειτουργεί μαζί με την υφιστάμενη μονάδα της Σορωνής. Επιχειρείτε δηλαδή να πνίξετε ένα νησί στη ρύπανση και να το εγκλωβίσετε στο πετρέλαιο για τις επόμενες δεκαετίες".
Με την ανοιχτή επιστολή η Greenpeace καλεί τον ΥΠΕΚΑ να εφαρμόσει τα εξής:
"* Να επιταχύνει τη διασύνδεση των μη διασυνδεδεμένων νησιών του Αιγαίου (έχετε δρομολογήσει τις μισές Κυκλάδες και την Κρήτη έως το 2024 και δεν έχετε καμία πρόβλεψη για τα υπόλοιπα νησιά, όπως η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Λέσβος).
* Να στηρίξει ουσιαστικά την αυτοπαραγωγή για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιβαρύνονται άδικα από τα πιο ακριβά τιμολόγια της ΔΕΗ.
* Να προωθήσει πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου κτηρίων σε ορίζοντα δεκαετίας, ως στρατηγική αναπτυξιακή επιλογή για τη χώρα.
* Να υποστηρίξει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο φιλόδοξους στόχους για την κλιματική και ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης έως το 2030 (55% μείωση των εκπομπών, 45% συμμετοχή των ΑΠΕ, 40% εξοικονόμηση)".
____________

Δεν υπάρχουν σχόλια: