~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων.......................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γραφεία Εφημερίδας: Πυθίας 6, πλατεία Κυψέλης ΤΚ 11364 Αθήνα, Εκδότης Πέτρος Σ. Αϊβαλής, Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

28 χρόνια

28 χρόνια
........................Εκδότης Πέτρος Σ. Αϊβαλής, τηλ.: 210 8656.731, 6974 796681, email: petrosaivalis@gmail.com

Αρκαδικό Βήμα: "Το Κάστρο της Καρύταινας και του Κολοκοτρώνη είναι εθνικό κεφάλαιο, ανήκει στην Ελλάδα και είναι σύμβολο της ύπαρξης μας σαν σύγχρονο Κράτος". Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής Αρκαδίας "Ανθη της Πέτρας"

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΚ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Ο Όμιλος για τη Μελέτη της Ιστορίας και της Κοινωνίας (ΟΜΙΚ)μας προσκαλεί σε μονοήμερη εκδρομή το Σάββατο 24 Μαρτίου στην Τρίπολη και τη Δημητσάνα.


Στη Δημητσάνα θα επισκεφτούμε τοΥπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και το χωριό και το απόγευμα θα καταλήξουμε στην Τρίπολη, όπου ο ΟΜΙΚ οργανώνει εκδήλωση με θέμα (Επ)ανακαλύπτοντας την Ελληνική Επανάσταση: ιστοριογραφικές διαμάχες και δημόσια Ιστορία. 
Ομιλητές είναι οι ιστορικοί Παναγιώτης Ανδριανόπουλος (Η εκκλησιαστική πολιτική του Ιωάννη Καποδίστρια, όπως αυτή διαφαίνεται στο πόνημα του Υπουργού επί του Δικαίου Ιωάννη Γεννατά, 1830) και Χρήστο Χρυσανθόπουλο (Το 1821 στον 21ο αιώνα: ιστορική κουλτούρα και ΜΜΕ) και συντονίστρια η αρχειονόμος Κατερίνα Ζωγράφου, αρχειονόμος.

Αναλυτικές πληροφορίες για την εκδρομή στο 
https://sites.google.com/site/omilosmeletis/archeio-anakoinoseon
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στον Γιώργο Γάσια (6974414284 ) και ο Στέφανος Βαμιεδάκης ( 6977873346 ).
εφημ. "Η ΑΥΓΗ της Κυριακής" Ημ. δημοσίευσης: 18/03/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: