~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αγροτικά προϊόντα στο διαδίκτυο


Από ελαιόλαδο κρασί, ροδάκινα, νεκταρίνια μέχρι πάστα ελιάς, γλυκά κουταλιού, γλυκά ταψιού, λικέρ, βότανα, ζυμαρικά, βουτήματα, μαρμελάδες, μέλι, τουρσί ακόμη και ελαιοσάπωνα και άλλα ακόμη συνεταιριστικά, αγνά και προπάντων ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής γης περιέχουν τα ηλεκτρονικά «ράφια» των συνεταιριστικών οργανώσεων. Επιχειρήσεις, που κάνουν ένα βήμα πιο μπροστά, αξιοποιώντας την τεχνολογία και τις επιταγές των καιρών, προωθώντας στην αγορά τα προϊόντα τους με βάση πρωτοπόρες τεχνικές marketing, σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στην κρίση. 

Η επιλογή του προϊόντος από τον πελάτη που θα περιηγηθεί στην εικονική ηλεκτρονική αγορά αρχίζει και γίνεται ολοένα και πιο... δύσκολη όσο περνά ο καιρός. Κι αυτό γιατί ο ηλεκτρονικός επισκέπτης έχει να διαλέξει μεταξύ πληθώρας ποιοτικών και αγνών αγροτικών προϊόντων. Καθημερινά αρκετοί συνεταιρισμοί διαλέγουν να διαθέσουν την... πραμάτεια τους μέσω του διαδικτύου, αφού αυτό πλέον επιτάσσουν οι καιροί. Έτσι, εμπλουτίζουν τα ηλεκτρονικά... ράφια τους με πληθώρα προϊόντων, με στόχο το... καλαθάκι των χρηστών του διαδικτύου.

«Ξεκινήσαμε την πρωτοπόρα αυτή ενέργεια, σε μια προσπάθεια να κάνουμε ευρύτερα γνωστά τα προϊόντα μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό», αναφέρει η πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών Λεωνιδίου, που ξεκίνησε να λειτουργεί το Νοέμβριο του 2006 με σκοπό τη διατήρηση των τοπικών παραδοσιακών συνταγών και την προώθηση των τοπικών προϊόντων και κυρίως της τσακώνικης μελιτζάνας (ΠΟΠ). Στο ηλεκτρονικό κατάστημα του συνεταιρισμού ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί εικονικά ράφι προς ράφι, να δει και να παραγγείλει χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό καλαθάκι του γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, λικέρ, χυλοπίτες, τραχανά, παξιμάδια, βουτήματα, δίπλες, αμυγδαλωτά και γλυκά του ταψιού. 

«Αν και στην αρχή σχετικά της προσπάθειας, διαπιστώνουμε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, που ενδιαφέρεται να προμηθευθεί τα προϊόντα μας», τονίζει η πρόεδρος του Συνεταιρισμού κα Μαρία Πουτσελά. Ιδιαίτερο βάρος στην ηλεκτρονική πώληση έχουν δώσει σε πολλούς ακόμη συνεταιρισμούς, οι άνθρωποι των οποίων παρακολουθούν καθημερινά τις εξελίξεις και φροντίζουν να προσαρμόζονται σε αυτές. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς πολύ εύκολα, αν επισκεφθεί την ιστοσελίδα, για παράδειγμα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Εδώ, το ηλεκτρονικό ράφι περιλαμβάνει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ελιές σε διάφορες συσκευασίες.

Το site είναι... πολύγλωσσο, προκειμένου να προσελκύσει αγοραστές και από το εξωτερικό. Εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο μπορεί να προμηθευθεί κάποιος μέσω του διαδικτύου, αρκεί να επισκεφτεί το ηλεκτρονική ιστοσελίδα της ΕΑΣ Σητείας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Βασιλείου Κορινθίας.

Τώρα και e - μανάβικο

Δεν έχει παρά να επισκεφθεί την ηλεκτρονική ιστοσελίδα και να συμπληρώσει την ειδική φόρμα για online παραγγελιοδότηση, όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί εκλεκτά συνεταιριστικά φρούτα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ». Το βασικά προϊόντα είναι τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια. Παράγονται οι καλύτερες ποικιλίες επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, μετά την αναδιάρθρωση των ποικιλιών που έγινε τα τελευταία χρόνια. 'Ολη η ποσότητα των ροδάκινων και νεκταρινιών παράγεται με το Σύστημα. Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, πιστοποιημένο από τον AGROCERT. Ολοένα και πιο πολλοί συνεταιρισμοί δοκιμάζουν.

Η επιτυχία των ήδη υπαρχόντων ηλεκτρονικών μαγαζιών αγροτικών προϊόντων, σε συνδυασμό με τη διείσδυση του διαδικτύου στην κοινωνία, την οικονομική κρίση και την ανάγκη για προσέλκυση ηλεκτρονικών αγοραστών παρακινούν ακόμη πιο πολλές συνεταιριστικές επιχειρήσεις να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο είδος εμπορίου.

Σ' αυτό το πλαίσιο κινείται και η ΕΑΣ Αποκορώνου, η οποία κατασκευάζει το δικό της e-shop. Εδώ, σύντομα, θα μπορεί κανείς να προμηθευτεί όλα τα ελαιόλαδα που τυποποιούνται από την ΕΑΣ Αποκορώνου - Σφακίων, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από τις επαρχίες Αποκορώνου - Σφακίων και συσκευάζονται στο σύγχρονο τυποποιητήριο της Eνωσης στο Στύλο Αποκορώνου, όπως τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Λιόσταμα και Ανθός, το ελαιόλαδο Αποκόρωνας Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Ελαιόλαδo του οποίου η ποιότητα, η γεύση, το άρωμα και τα χημικά χαρακτηριστικά, το κατατάσσουν ανάμεσα στα καλύτερα ελαιόλαδα σε όλο τον κόσμο, καθώς επίσης και συσκευασίες δώρου με ελαιόλαδο και βότανα.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: