~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Νέο Δ.Σ. Πελοποννησίων Μεγ. Βρετανίας


   ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ   

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18η Νοεμβρίου τ.έ. η ετήσια Γ.Σ. της Εταιρείας Πελοποννησίων Μεγ. Βρετανίας στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου. Στην Γ.Σ. αυτή, κι αφού το απερχόμενο Δ.Σ. προσέφερε τον απολογισμό του έργου του, έγιναν σύμφωνα και με το Καταστατικό της Εταιρείας οι καθιερωμένες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από 9 τακτικά μέλη και δύο αναπληρωματικά, τα περισσότερα των οποίων είναι νέα μέλη με ενθουσιασμό και διάθεση να εργαστούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος της Εταιρείας και γενικώτερα της φιλογενούς Ομογένειάς μας.
Πρόεδρος αναδείχθηκε παμψηφεί η κα. Ντίνα Σταματελοπούλου – Κολοκυθά, απόγονος του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης 1821 Νικηταρά, η οποία υπηρέτησε με εξαιρετική επιτυχία και με μεγάλη αφοσίωση από την ίδια αυτή θέση την Εταιρεία και κατά την προηγούμενη τριετία. Σύμφωνα με το Καταστατικό ο / η Πρόεδρος έχει δικαίωμα να παραμείνει στη θέση του / της για δύο συνεχόμενες θητείες.
Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. έχουν ως εξής:
Αντιπρόεδρος Α΄:         Εβίτα Γιάννη
Αντιπρόεδρος Β΄:         Σωτηρία Κατσαρού
Γραμματέας:                 Γεώργιος Παλλικαράς
Ταμίας:                         Δρ. Εύα Γκενάκου
Βοηθός Γραμματέα:     Δρ. Κατερίνα Μπουραντά
Βοηθός Ταμία:              Βασίλης Ζαρίφης
Δημόσιες Σχέσεις:       Θεοδόσης Ζαΐμης
Δημόσιες Σχέσεις:        Βασιλική Τσολακίδου
Αναπληρωματικός:       Ιωάννης Τσαγκαλάκης
Αναπληρωματική:        Μόσχα Biszko

Τους νέους Συμβούλους συνεχάρη ο Ιδρυτής της Εταιρείας Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη και ευόδωση των ωραίων πατριωτικών και πολιτιστικών έργων και δραστηριοτήτων της Εταιρείας για τη νέα τριετία.
Το νέο Δ.Σ. έχει να επιληφθεί άμεσα μιας σημαντικής εκδήλωσης, που οργανώνει την Παρασκευή 26 Νομεβρίου τ.έ. στις 6.30 μ.μ. στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου (Hellenic Centre, 16-18 Paddington Street, Marylebone, London W1U 5AS), όπου θα ομιλήσει ο Καθ. Paul A. Cartledge, διακεκριμένος Καθηγητής των Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Κέϊμπριτζ, με θέμα: «Sparta and Persia; from the Battle of Marathon (490 BC) to the Peace of Antalcidas (368 BC)». Θα ακολουθήσει δεξίωση.
http://24grammata.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: