~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία, η νέα σήραγγα Στέρνας, που αφορά τον δεύτερο κλάδο προς Αθήνα

Οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου "Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη" προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Στον αυτοκινητόδρομο ολοκληρώνεται και τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία, η νέα σήραγγα Στέρνας, που αφορά τον δεύτερο κλάδο προς Αθήνα.
Επίσης ολοκληρώνονται και θα δοθούν στην κυκλοφορία και τα ενδιάμεσα τμήματα του δρόμου μεταξύ των σηράγγων κι έτσι συνολικά θα λειτουργούν πλέον τέσσερις σήραγγες με διαχωρισμένη κυκλοφορία. Τρεις στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη, οι σήραγγες Στέρνας, Νεοχωρίου, Αρτεμισίου και η σήραγγα Ραψομάτη στο τμήμα Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη.
Παράλληλα ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών εκσυγχρονισμού του παλαιού αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης, δίνοντας πλέον την δυνατότητα στους Πελοποννήσιους και στους επισκέπτες της περιοχής να κινούνται σε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με αναβαθμισμένη ασφάλεια, ενώ με το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από το Αθήναιο έως το Λεύκτρο, που παραδόθηκε το Πάσχα, αποτελούν παρελθόν οι στροφές της Μεγαλόπολης και η απόσταση ως την Καλαμάτα μειώθηκε σημαντικά.
Επιπλέον στον αυτοκινητόδρομο, λειτουργούν τέσσερις σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), δύο για κάθε κατεύθυνση. Επίσης ξεκίνησε να λειτουργεί και το τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου με έδρα τη Νεστάνη.





Διαβάστε περισσότερα: 


Δεν υπάρχουν σχόλια: