~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

"Παιδικό Φεστιβάλ Καρύταινας 2010"



Την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010 ημέρα Τετάρτη ξεκινάει στο Δήμο Γόρτυνος το "Παιδικό Φεστιβάλ Καρύταινας 2010", με την Παραμυθοχώρα - Κουκλοθεατρική Ομάδα Κιβωτός Μύθων με τίτλο «Ο Τρομάρας» του Γ. Βιζυηνού.
Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Καρύταινας.
Λίγα λόγια για το παραμύθι: Ο Τρομάρας είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους! Ένα αγόρι που φοβάται ακόμη και μία μύγα ψάχνει τρόπο να ξεπεράσει τους φόβους του, μπλέκει όμως σε απίστευτες γκάφες και τρελές περιπέτειες … Θα τα καταφέρει άραγε; Ένα ελληνικό παραμύθι με επίκαιρο νόημα ‘η εξυπνάδα νικάει τη δύναμη’. 
Η παράσταση παίζεται με γαντόκουκλες και κούκλες μαρότ. Γίνονται εναλλαγές των σκηνικών ανάλογα με τη δράση και μέσα απ’ αυτό δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν το έργο του μεγάλου μας ζωγράφου Θεόφιλου. Οι κούκλες και τα κοστούμια έχουν επιρροές από το έργο του. Κατά τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά συμμετέχουν στα δρώμενα και βοηθούν τον ήρωα στις περιπέτειες του. Οι κουκλοπαίχτριες τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια από Μικρά Ασία και Μυτιλήνη, παρασύροντας συνεχώς μικρούς και μεγάλους σ΄ ένα αξέχαστο γλέντι.
Σας περιμένουμε όλους…!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: