~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

H πολιτική σκέψη, o προβληματισμός, οι πνευματικές ανησυχίες και η ποιητική ευαισθησία του Παναγιώτη Καραφωτιά



       Π Α Ρ Ο Υ Σ Ι Α Σ Η    
     Τ Ω Ν   Β Ι Β Λ Ι Ω Ν     
  ΤΟΥ  Π. Ι. ΚΑΡΑΦΩΤΙΑ 






Στην κατάμεστη από εκλεκτό ακροατήριο αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», στην Πλατεία Καρύτση, έγινε την περασμένη Τρίτη 1/ 6/2010 η παρουσίαση του συγγραφικού και ποιητικού έργου του συμπατριώτη μας κ. Παναγιώτη Ι. Καραφωτιά, διεθνολόγου, τ. Διευθύνοντος Συμβούλου στο Γραφείο του ΟΗΕ για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, και νυν καθηγητού Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Ινδιανάπολης Αθηνών.
Η παρουσίαση αφορούσε κυρίως στο προσφάτως εκδοθέν από τις Εκδόσεις Γκοβόστη βιβλίο του κ. Καραφωτιά (Συλλογή πολιτικών δοκιμίων και αναλύσεων) με τίτλο «Το Σύγχρονο Ανθρωπο-ορυχείο»-Διεθνείς Σχέσεις «και στην ποιητική συλλογή « Ο 7ος Στρατοκόπος».
Οι διακεκριμένοι ομιλητές, καθηγητές Πανεπιστημίου κ.κ. Μιχάλης Σταθόπουλος, τ.υπουργός, Θεόδωρος Κουλουμπής και Ιωάννης Βούλγαρης, καθώς και οι λογοτέχνες κ. Παύλος Ναθαναήλ και η κ. Φαίδρα Ζαμπαθα-Παγουλάτου κράτησαν αδιάπτωτο το ενδιαφέρον των ακροατών επί δυο σχεδόν ώρες και παρουσίασαν με τρόπο ανάγλυφο την πολιτική σκέψη, τον προβληματισμό, τις πνευματικές ανησυχίες και την ποιητική ευαισθησία του Παναγιώτη Καραφωτιά.
Ο συντονισμός της όλης εκδήλωσης από τον έμπειρο και γνωστό δημοσιογράφο κ. Σεραφείμ Φυντανίδη, με τα εύστοχα και χαριτωμένα σχόλια του, συνέτεινε στη δημιουργία μαις ευχάριστης και γόνιμης παρουσίασης, ποιοτικά ανεβασμένης και διαφορετικής από τις συνηθισμένες βιβλιοπαρουσιάσεις.
Εντύπωση προκάλεσε η απαγγελία ποιημάτων του 7ου Στρατοκόπου από την κ.Αννα Πολυτίμου-Παπακωνσταντίνου. Δεν ήταν μόνο η άψογη και καλλιτεχνική απαγγελία της. Ηταν μια υψηλή και αναπανάληπτη ερμηνεία με την κυριολεκτική και ουσιαστική σημασία του όρου.
Προσωπική μου άποψη πάντως παραμένει ότι, πέρα από την ικανότητα και επιδεξιότητα των ομιλητών, το αποτέλεσμα μιας βιβλιοπαρουσίασης εξαρτάται πρωτίστως από την ποιότητα και ενάργεια του συγγραφικού έργου. Σ’ αυτό ο αγαπητός και εκλεκτός συμπατριώτρης μας είναι απαράμιλλος.
Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια

05/06/2010
                                            Γιάννης Κοκόρης
                                                Φιλόλογος

Κεντρική Δάθεση:
Eκδόσεις Γκοβάστη
Ζωοδόχου Πηγής 73,
Αθήνα τηλ. 210 38.15.433.

Δεν υπάρχουν σχόλια: