~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Κυκλώματα «εξορύσσουν» ανθρώπους

       ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ  από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"*      
  για τον Παναγιώτη Ι. Καραφωτιά από τις Κολλίνες Αρκαδίας    


Εκεί, γύρω στα 1994, στο βιβλίο του «ΟΗΕ, ο Μέγας Παρεξηγημένος», -επιστρατεύοντας την πείρα της πολύχρονης θητείας του- παρουσίαζε τον διεθνή Οργανισμό όπως ακριβώς είναι, διαλύοντας τους μύθους που έχουν (σκοπίμως πολλές φορές) δημιουργηθεί, χωρίς να καταβάλει προσπάθειες εξωραϊσμού.
Για τον Παναγιώτη Ι. Καραφωτιά ο λόγος, τον συγγραφέα, καθηγητή Πανεπιστημίου, τέως σύμβουλο ΟΗΕ, ο οποίος μετά τα έξι ποιητικά και το ένα πεζό του έργο -και τις εκατοντάδες διαλέξεις του-, επανέρχεται στα κρίσιμα διεθνή προβλήματα, όπως η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων, οι φυλετικές διακρίσεις, ο αφοπλισμός, με το βιβλίο του «Το σύγχρονο ανθρωπορυχείο, Διεθνείς σχέσεις», εκδόσεις «Γκοβόστης».
«Σήμερα οι διεθνείς σχέσεις διαμορφώνονται από κρατικούς, παρακρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς, που παίζουν την ελπίδα στο παγκόσμιο χρηματιστήριο, εκεί όπου ξεπουλιέται από τους προνομιούχους για λόγους κερδοσκοπίας, στο πλαίσιο πολεμικών συγκρούσεων, κοινωνικού αποκλεισμού, τρομοκρατίας, εγκληματικότητας, προσφυγιάς και εμπορίας ανθρώπων, όπλων, ναρκωτικών, επιδημικών ιών και όποιου άλλου δεινού περιέχει το "κουτί της Πανδώρας"» σημειώνει ο Παναγιώτης Ι. Καραφωτιάς.

Ο συγγραφέας, ο οποίος έχει εκφράσει με άρθρα του την οργή του για τους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ, αναφέρεται στην παρούσα οικονομική κρίση, στην ειρηνική διευθέτηση των διενέξεων, στο διεθνές έγκλημα της γενοκτονίας, στη διεθνή τρομοκρατία και στον παγκόσμιο αφοπλισμό.
Σε μία από τις ομιλίες του είχε τονίσει: «Ισως ένας σύγχρονος Ζολά σ' ένα νέο "κατηγορώ" ενάντια στους σημερινούς πολεμοκάπηλους, μισαλλόδοξους, στην ουσία ψυχοπαθείς μιλιταριστές, ιμπεριαλιστές, θα καλούσε τους νεκρούς όλων των πολέμων να εγερθούν σε πορεία προς τον ΟΗΕ. Αντί όμως να χρειαστεί να βρεθεί κάποιος νέος Ζολά για να καλέσει τους νεκρούς να σώσουν την ειρήνη και τον ΟΗΕ, ας κινητοποιήσουμε τους ζωντανούς, αν δεν θέλουμε να αφανιστούμε».

* Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ kiousis@enet.gr

** δείτε σχετικό δημοσίευμα και στο: http://www.aivalis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: