~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Παρουσίαση των δυο βιβλίων του Παναγιώτη Ι. Καραφωτιά στον «ΠΑΡΝΑΣΣΟ», Πλατεία Καρύτση

Εντυπωσίασαν τα βιβλία του Παναγιώτη . Καραφωτιά

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση των δυο βιβλίων του εκλεκτού συμπατριώτη μας Παναγιώτη Ι. Καραφωτιά «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΡΥΧΕΙΟ- ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ» (Δοκίμιο) και «Ο 7ος ΣΤΡΑΤΟΚΟΠΟΣ» (Ποιητική Συλλογή) {Εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗ} στο Φιλολογικό Σύνδεσμο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ», Πλατεία Καρύτση το απόγευμα της 1ης Ιουνίου 2010.
Παρά την πορεία και τις διαδηλώσεις και τον αποκλεισμό του κέντρου, υπήρξε αθρόα και εντυπωσιακή προσέλευση.
Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του διαπρεπή Καθηγητή Πανεπιστημίου και τ. Υπουργού κ. Μιχάλη Σταθόπουλου και της κας Μερόπης Βιολάκη- Παρασκευά Προέδρου του Ελληνικού Συνδέσμου ΟΗΕ, οι οποίοι αναφέρθηκαν με πολύ επαινετικά λόγια στο έργο του κ. Καραφωτιά στον ΟΗΕ και τα Γράμματα. Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των διακεκριμένων Καθηγητών Πανεπιστημίου κκ Ιωάννη Βούλγαρη (τ. Πρύτανη του Παν/ου Θράκης) και Θεοδώρου Κουλουμπή, που εξήραν τα περιεχόμενα του Δοκιμίου με ειδική αναφορά στα καίρια και επίκαιρα θέματα που πραγματεύεται ο συγγραφέας στο βιβλίο του για τις Διεθνείς Σχέσεις όπως η παρούσα οικονομική κρίση και ο ΟΗΕ, η διαχείριση του φόβου και της ισχύος στις διεθνείς σχέσεις, η θρησκευτική βία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο ρόλος και το μέλλον των διεθνών οργανισμών, το Κυπριακό, ο πόλεμος στο Ιράκ, το έγκλημα της γενοκτονίας, η διεθνής τρομοκρατία, η παγκοσμιοποίηση, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ο ελληνικός εμφύλιος, η διαφθορά, ο αντιαμερικανισμός στην Ευρώπη, τα Δίκαια του Ρήγα, η ειρήνη και τα ΜΜΕ κ.ά.
Στη συνέχεια οι διακεκριμένοι λογοτέχνες κκ Παύλος Ναθαναήλ (ΓΓ και τ. Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και Δ/ντής του BBC ) και η κα Φαίδρα Ζαμπαθά-Παγουλάτου αναφέρθηκαν με πολύ κολακευτικά λόγια στο νέο λογοτεχνικό έργο του συγγραφέα, στον 7ο ΣΤΡΑΤΟΚΟΠΟ, και η διακεκριμένη καλλιτέχνιδα κα Αννα Πολυτίμου-Παπακωνσταντίνου απέδωσε έξοχα ποιήματα συγκινώντας το πολυπληθές ακροατήριο. Συντονιστής ήταν ο  Δημοσιογράφος  Σεραφείμ Φυντανίδης. Τελετάρχης ήταν ο Γεν. Γραμματέας του «Παρνασσού» Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Διονύσης Καλαμάκης.
Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδα τα νέα βιβλία του εκλεκτού συμπατριώτη μας Παναγιώτη Ι. Καραφωτιά.

*δείτε επίσης: 
"Το Σύγχρονο Ανθρωπορυχείο: Διεθνείς Σχέσεις" του Παναγιώτη Καραφωτιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: