~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής από το ΔΝΤ μετά το δανεισμό

 Πολυετής επιτήρηση






Reuters
Η κεφαλή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν,
στη διάρκεια ομιλίας του σε φοιτητές στο Βουκουρέστι





Αθήνα:
Σκληρά μέτρα θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που συνυπογράφουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Ένωση και το οποίο θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα μόλις ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» οι όροι του δανείου το οποίο θα πάρει η Ελλάδα εάν προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης έπεσαν ήδη στο τραπέζι, κατά τις πρώτες συζητήσεις σε τεχνοκρατικό επίπεδο την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη στις Βρυξέλλες.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, με την αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου διαμορφωθεί τριετές πρόγραμμα, βάσει του οποίου θα γίνεται η εκταμίευσ η του δανείου μόλις ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός.
Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για ένα πακέτο με σκληρούς όρους και απαιτήσεις για διαρθρωτικές αλλαγές και συνέχιση της λιτότητας στο Δημόσιο. Για τις διαρθρωτικές αλλαγές, η απαίτηση είναι να εφαρμοστούν αμέσως ή να αρχίσει η προετοιμασία από τώρα προκειμένου να εφαρμοστούν σταδιακά τα επόμενα χρόνια.
Για τη δημοσιονομική εξυγίανση, δηλαδή τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού, ΕΕ και ΔΝΤ θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να εξειδικεύσει τα μέτρα με τα οποία θα την επιδιώξει το 2011 και 2012. Για το 2010, όπως είπε χθες και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, «τα μέτρα που έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει και εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση δείχνουν να είναι σωστά».
Την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν τα μέτρα προανήγγειλε τη Δευτέρα ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει συνταγή αποπληθωρισμού, δηλαδή μείωση τιμών και μισθών, για να ανακτήσει την ανταγωνιστικό τητά της.
Ωστόσο, βάσει του πρόσφατου παραδείγματος της Ρουμανίας -η οποία προσέφυγε προς χρηματοδότηση του ΔΝΤ και ακολούθως εφάρμοσε τις δημοσιονομικές του συστάσεις- τα μέτρα που θα επιβληθούν στην Ελλάδα με την ενεργοποίηση του μηχανισμού θα αφορούν κυρίως:
-Στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής για θέματα οικονομίας.
-Ρυθμίσεις που να εξασφαλίσουν ότι οι τράπεζες θα διατηρήσουν κεφαλαιακή επάρκεια καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
-Στην αποφυγή συσσώρευσης επιπλέον δημόσιου χρέους.
-Στην επιβολή πλαφόν στις πρωτογενείς δαπάνες (εξαιρουμένων των δαπανών που προέρχεται από ευρωπαϊκά κονδύλια).
-Στην εφαρμογή ενός πλαισίου για την βελτίωση του συστήματος προϋπολογισμού των κρατικών εσόδων.
-Πλαφόν στις αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού εντός του έτους.
-Σημαντικές περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της μείωσης των επιδομάτων και των μπόνους και περικοπή 137.000 θέσεων εργασίας.
-Σημαντ ικές περικοπές στις δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες καθώς και στις επιχορηγήσεις.
-Στην εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων όσον αφορά τα έξοδα, το δημόσιο χρέος και το πρωτογενές έλλειμμα.
-Μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα με σκοπό την σύνδεση των συντάξεων με τον πληθωρισμό και την βαθμιαία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
-Στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην φορολογική πολιτική και στις δαπάνες, στη διαχείριση των φόρων και στην επίβλεψη των δημόσιων επιχειρήσεων.
-Επιβολή επιπλέον φόρων στα οινοπνευματώδη ποτά και στον καπνό.
-Αύξηση στο φόρο ακίνητης περιουσίας και αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
-Η απόδοση του προγράμματος θα αξιολογείται σε τρίμηνη βάση, ωστόσο δεδομένης της ανάγκης για άμεση ανταπόκριση στις ταχύτατες μεταβολές στις αγορές κεφαλαίου, θα προβλέπει και έκτακτα μέτρα.

Newsroom ΔΟΛ  http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: