~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Λουκέτο στο ΤΕΙ Σπάρτης

«Λουκέτο» έβαλε το ΤΕΙ Σπάρτης λόγω έλλειψης υπαλλήλων διοικητικού προσωπικού, αφήνοντας 550 σπουδαστές στα «κρύα του λουτρού».
Το θέμα κατήγγειλε με ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης. Οι συμβάσεις των τριών υπαλλήλων που υπηρετούσαν στο ΤΕΙ Σπάρτης έληξαν στις 31 Μαρτίου 2010 και συνέπεσαν αναφορικά με τη λειτουργία των ΤΕΙ με τις αργίες του Πάσχα.
Η εξέλιξη είχε αποτέλεσμα τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2010 να κλείσει το ΤΕΙ, που είναι παράρτημα του ΤΕΙ Καλαμάτας.

* από την εφημ. Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 14 Απριλίου 2010
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=151221


                                 * * *

Καλαμάτα 12-04-2010


                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΑΤΕΙ Καλαμάτας με βαθύτατη λύπη του γνωστοποιεί στους σπουδαστές του και στο κοινό των νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας ότι αναστέλλει την Εκπαιδευτική διαδικασία του Παραρτήματος στη Σπάρτη από σήμερα 12 Απριλίου 2010, σε συνέχεια της διακοπής λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του ίδιου Παραρτήματος από 1ης Απριλίου 2010.
Το γεγονός αυτό είναι η συνέπεια της παντελούς έλλειψης διοικητικού προσωπικού στο Παράρτημα, αφού οι συμβάσεις των υπηρετούντων εκεί τριών (3) ατόμων ορισμένου χρόνου έληξαν την 31η Μαρτίου τρέχοντος έτους και δεν ανανεώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Για την εξέλιξη των πραγμάτων, το ΑΤΕΙ Καλαμάτας ενημέρωσε επανειλημμένως με έγγραφά του (4 τον αριθμό) και με άλλους τρόπους την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, όμως λύση στο πρόβλημα δεν εδόθη. Αποτέλεσμα της αδυναμίας εύρεσης λύσης είναι η ανυπαρξία σήμερα έστω και ενός υπαλλήλου στον οποίο θα ενεχειρίζαμε τα κλειδιά του κτηρίου του Παραρτήματος για να ανοίξει τις θύρες πρόσβασης σ’ αυτό.
Το γεγονός της αναστολής λειτουργίας του Παραρτήματος μας λυπεί βαθύτατα και γι’ αυτό ζητούμε τη συγνώμη των σπουδαστών του Παραρτήματος και τη συγκατάβαση της κοινής γνώμης τόσο της Λακωνίας όσο και της Μεσσηνίας. Ελπίζουμε ότι η Πολιτεία θα δώσει την αρμόζουσα λύση ώστε τα πράγματα να επανέλθουν στην ομαλότητα το συντομότερο δυνατό.

               O Πρόεδρος του AΤΕΙ Καλαμάτας
                       Ανδρέας Γ. Κανάκης
                               Καθηγητής

http://www.teikal.gr/dept/tpt/informatics/news_gr.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: