~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Tιμητική εκδήλωση για τον Νικόλαο Ι. Κωστάρα στα Κακουρέϊκα Γορτυνίας


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ
 στην τιμητική εκδήλωση
του Νικόλαου Ι. Κωστάρα
Πλοιάρχου Ε.Ν.- Ιστοριοδίφην




Άγιοι Πατέρες.
Αγαπητέ κ. Δήμαρχε της Ηραίας.
Αγαπητέ Πάρεδρε του Τοπικού Συμβουλίου.
Αγαπητέ Πρόεδρε του Συλλόγου Κακουραίων.
Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες των Κακουραίων.
Νιώθω μεγάλη συγκίνηση για την τιμή που κάμετε στον Καπετάνιο σας, τον Καπετάνιο της Ηραίας και της Αρκαδίας που διέσχισε τους ωκεανούς με ποντοπόρα πλοία και κάποτε από το Σινικό Τείχος νοσταλγούσα την Ιθάκη μου, τη γενέτειρα μου, το μικρό χωριό μου Κακουραίικα.
Συνδυάσατε την τιμητική αυτή εκδήλωση με τα εγκαίνια της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου στη μνήμη του αείμνηστου Δασκάλου Γεωργίου Χριστοπούλου σ' αυτό το Σχολείο, που έμεινε αρκετά χρόνια και μάλιστα έγινε διτάξιο με 150 μαθητές. Πολλοί από σας πενηντάρηδες, εξηντάρηδες και εβδομηντάρηδες είσαστε μαθητές του.
Ο αείμνηστος Δάσκαλος Γιάννης Πισιμίσης μου είχε πει ότι στο προαύλιο κάθε Σχολείου έπρεπε να έχει στηθεί η προτομή του Δασκάλου ως ευγνωμοσύνη.
Επ' ευκαιρία ήθελα να προτείνω να παραχωρηθεί χώρος για Λαογραφικό Μουσείο με αργαλειούς, αλέτρια, αξίνες, κουδούνια προς τιμή των παππούδων και γιαγιάδων που τα χρησιμοποιούσαν.
Επίσης μια βιβλιοθήκη προς τιμήν του ποιητή της Ειρήνης Μήτσου Κατσίνη, που η κόρη του Ζαϊρα διέθεσε τα βιβλία του.
Ακόμη να συγκεντρωθούν οι φωτογραφίες των παλαιοτέρων για ένα αναμνηστικό άλμπουμ, ενώ εγώ να ολοκληρώσω την τοπική ιστορία για τις νεότερες καταβολάδες.
Μια παράκληση σ' όλους τους συμπατριώτες να συμπαρασταθούν στην πολιτιστική προσπάθεια του Συλλόγου σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο για τα προβλήματα του χωριού μας αλλά και την προβολή του στους αρμόδιους.
Να συνεχίσετε τις πανηγυρικές εκδηλώσεις στον Καρατζά, στου Γκολέμη και την αρχαιολογική σπηλιά του Λαγάφτη και μην ξεχνάτε ότι στο Κεφαλόβρυσο, στον Κάμπο της Μπελάς, υπάρχουν χαλάσματα των Αρχαίων Μελαίνων, αξιόλογος σταθμός του ρωμαϊκού δρόμου.

Ευχαριστώ τους αγίους πατέρες, το Δήμαρχο Ηραίας Σταύρο Χριστόπουλο, τον Πάρεδρο Ασημάκη Τσούλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηλία Κοντογόνη και όλους εσάς που με τιμήσατε με την παρουσία σας, ιδιαίτερα τον Πάνο Σ. Αϊβαλή Δ/ντή του Αρκαδικού Βήματος, τον Βασ. Αναστασόπουλο με την ιστοσελίδα http://www.arcadians.gr/ τον πολιτευτή Χαράλαμπο Πισιμίση.

Σας ευχαριστώ όλους για την τιμή που μου κάνατε.
Νικόλαος Ι. Κωστάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: