~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Κώστα Τσαρούχα με τίτλο Πληροφόρηση "Ο άυλος χρυσός του 21ου αιώνα"


"Πληροφόρηση - Ο άυλος χρυσός τού 21ου αιώνα" είναι το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Κώστα Τσαρούχα, η παρουσίαση του οποίου έγινε τη Τετάρτη 10 Φεβροαρίου 2010 στην κατάμεστη από φίλους του συγγραφέα αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.
Για τον Κώστα Τσαρούχα και το βιβλίο του μίλησαν ο Χρήστος Παπουτσής Βουλευτής Α' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος Βουλευτής Β' Αθήνας με την ΝΔ και ο Φώτης Κουβέλης Βουλευτής Β' Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος. Τον συντονισμό των ομιλητών είχε αναλάβει ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αλήθεια».
Το βιβλίο πραγματεύεται και επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα, όπως: Πώς «λειτουργεί» ο δημοσιογράφος στον 21ο αιώνα; Τι νομιμοποιεί τον ίδιο και τις πράξεις του πολιτικά, και κυρίως ηθικά; Σε ποιο περιβάλλον δρα; Τι σχέση μπορεί να έχει το βαθιά δημοκρατικό δικαίωμα της πληροφόρησης με την οικονομία της αγοράς;
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, χαρακτήρισε τον Κ. Τσαρούχα εκλεκτό και μαχητικό συνάδελφο και τόνισε ότι πάνω από σαράντα χρόνια στέκεται όρθιος και ανθεκτικός στις πιέσεις που δέχονται οι δημοσιογράφοι.
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι δεν μπορείς να είσαι μεγάλος δημοσιογράφος εάν δεν είσαι ρεπόρτερ και αυτό το χαρακτηριστικό το έχει ο συγγραφέας του βιβλίου. Επίσης, πρόσθεσε ότι από την γενιά του βγήκαν μερικά μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας.
Ο Χρήστος Παπουτσής χαρακτήρισε το βιβλίο πραγματεία για τα τεκταινόμενα στη δημοσιογραφία και είπε ότι ο Κ. Τσαρούχας είναι ένας μαχητής της δημοσιογραφίας που δεν δίστασε να αναμετρηθεί με συμφέροντα σε δύσκολα θέματα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι ένα βιβλίο χρήσιμο για όσους θέλουν να μπουν στη δημοσιογραφία με αξιώσεις και αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα μέσα ενημέρωσης είπε ότι έφθασε η ώρα για μια συνολική επαναδιαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας τους.
Τέλος, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό βιβλίο που αναδεικνύει διάφορα θέματα, αλλά κα τον δημοσιογραφικό λόγο. Επίσης, χαρακτήρισε τον συγγραφέα ειλικρινή, γενναίο και τολμηρό και έκανε αναφορά στις σχέσεις του τριγώνου εξουσία, οικονομικά συμφέροντα και μέσα ενημέρωσης.

* από το ΑΠΕ - ΜΠΕ Site Πολιτισμού/ΝΕΑ


*Δείτε σχετικά και στο: Παρουσίαση του βιβλίου «Ο άυλος χρυσός τού 21ου αιώνα»
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/02/2010_323425
Η Καθημερινή - ‎10 Φεβ 2010‎
«Πληροφόρηση - Ο άυλος χρυσός τού 21ου αιώνα» είναι το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Κώστα Τσαρούχα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: