~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Στην Τρίπολη σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως



Στις 5.30 σήμερα Δευτέρα το απόγευμα η Τρίπολη θα υποδεχθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, που έρχεται στην πόλη προσκεκλημένος από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.
Η υποδοχή του από τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές και το λαό έχει οριστεί να γίνει στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Τρίπολη (μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο), όπου θα γίνει προσφώνηση από το δήμαρχο Τρίπολης κ. Αλέξανδρο Κοτσιάνη και αντιφώνηση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Στις 6:00 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου θα τελεστεί Επίσημη Δοξολογία και θα ακολουθήσουν προσφωνήσεις από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο και τον υφυπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και αντιφώνηση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο.


Στις 7:30 μ.μ. στο χώρο κάτω από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου (μπροστά από την κεντρική πλατεία), θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη και στις 8:00 μ.μ., σε ειδική τελετή στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης, ο Παναγιότατος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Τρίπολης.

Στις 9:00 μ.μ. θα γίνει δεξίωση στο κέντρο EPAVLIS προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη από το Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. Οι εκδηλώσεις της α’ ημέρας θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα της Τρίπολης.



Αύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί, ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε τελετή που θα γίνει στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης και στις 11 το πρωί.
Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Τρίπολης (Μυστριώτειο) και θα δώσει την ευλογία του στους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου.
Στις 12:00 το μεσημέρι ο Παναγιότατος θα επισκεφθεί το δήμο Βαλτετσίου όπου θα κάνει συμβολικη δενδροφύτευση.
Στις 13:30 το μεσημέρι θα εγκαινιάσει τη νέα πτέρυγα του Δεκαζείου Γηροκομείου Τρίπολης.
Στις 2:00 το μεσημέρι θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη από τον πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. Αρκαδίας, δήμαρχο Τρικολώνων κ. Γιώργο Μπαρούτσα.
Μετά το γεύμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.

*από την ΕΡΑ Τριπόλεως (21/09/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: