~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Γιατί να μην πάει η θεία Φωτούλα**; δέκα μέρες Πέργαμο, Σμύρνη, Εφεσο, θα της κοστίσουν όσο μιάμιση μέρα στη Ρόδο ή τρεις στην Καρύταινα


Το κράτος δεν έχει λεφτά για να δώσει αυξήσεις σε 1.000.000 εργαζόμενους.
Λεφτά για να αγοράζει εισιτήρια για τις συναυλίες Ρουβά στας Ευρώπας εν όψει της Ευρωβιζιόν έχει;
Οπως μας ενημερώνει Ελληνας καθηγητής απ' το Βερολίνο, αγοράστηκαν εισιτήρια για να μοιραστούν στους μαθητές τής εκεί ομογένειας, ώστε να πάνε τα παιδιά σαπόρτ στον Σάκης και να ευφρανθούν πολιτισμό απ' την πατρίδα.
Αλλά, αν υπάρχουν λεφτά για τέτοιες μιξοβαρβαρότητες, δεν υπάρχουν βεβαίως για αφίσες που θα υποστήριζαν τον τουρισμό εξ εσπερίας προς την Ρουβαδοκώσταινα -αντιθέτως τίγκα στις αφίσες προς Τουρκία είναι όλη η Γερμανία, μας λέει θλιμμένος ο καθηγητής.
Γιατί όχι, κ. καθηγητά μου;
Μια χαρά σέρβις διαθέτουν οι Τούρκοι, και καλούς ανθρώπους, και φθηνές (πάμφθηνες) τιμές, και καλό φαγητό και τίγκα στις ελληνικές αρχαιότητες είναι η, πανέμορφη άλλωστε, Μικρασία απέναντι.
Γιατί να μην πάει η θεία Φωτούλα; δέκα μέρες Πέργαμο, Σμύρνη, Εφεσο, θα της κοστίσουν όσο μιάμιση μέρα στη Ρόδο ή τρεις στην Καρύταινα ή δύο στην Αράχοβα.
Γιατί να μην πάει;
Ασε που στην Τουρκιά δεν θα ακούει παντού σκυλάδικα, όπως εδώ στη χώρα του Πλάτωνα.

* ναυτίλος Στάθης από την εφημ. "Ελευθεροτυπία του Σαββάτου" 21.3.09



**********************************************************************

φωτογραφία του δημοσιογράφου Νίκου Ελ. Θεοδωράκη

http://nikosth.blog.com/4280524/

** Εμείς πάντως δεν πρόκειται να πάμε στην Τουρκία, όσο φτηνά και άν είναι ή και τζάμπα ακόμα (με καταγωγή από Καρύταινα αλλά και παπούδες από τις Κυδωνιές). Αν δεν φύγουν πρώτα, τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο. Τότε ναι να κάνουμε μια επίσκεψη-περιήγηση στην Τουρκία... Μέχρι να φύγουν και ευχόμαστε να είναι αύριο, θα πηγαίνουμε στην Κύπρο και έτσι θα έπρεπε να κάνει κάθε Έλληνας, ενισχύοντας με κάθε τρόπο τους δεσμούς μας με τους Ελληνοκυπρίους αδελφούς και όχι με τους Τούρκους που ομολογουμένως δεν έχουμε τίποτα μαζί τους, εδώ πάει (το ούνα φάτσα ούνα ράτσα) με εξαίρεση την κατοχή του 36% της Μεγαλονήσου από τον τουρκικό κατοχικό στρατό και βέβαια με την συμβολή και προδοσία των απριλιανών χουντικών που μόνο και μόνο για αυτό είναι κατάπτυστοι...

Πάνος Σ. Αϊβαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: