~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αστέρας Τρίπολης, η επιστροφή των Αρκάδων


Ο Αστέρας μετά την κακή παρουσία στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, έχει επιστρέψει στις επιτυχίες και την εξασφάλιση για την παραμονή στην Α` Εθνική, από πολύ νωρίς. Τρανό παράδειγμα είναι η σαρωτική νίκη στην Τρίπολη, ενάντια στον Άρη με 4-0. Επίσης ο Αστέρας φέτος πέτυχε και μια μεγάλη επιτυχία. Η πρόκριση του στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος είναι γεγονός. Ο Νίκος Κοστένογλου από τον πάγκο και οι παίχτες όπως ο Καούνος, Καρντόσο, Μπαστία κ.α οδηγούν τον Αστέρα σε πολύ καλό δρόμο, με το μέλλον να φαίνεται λαμπρό.
Στην ΑΕΚ το θέμα του γηπέδου είναι ξανά στο προσκήνιο. Μετά την συμφιλίωση ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής, οι άνθρωποι της ΑΕΚ μαζί με τον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας προσπαθούν να βρουν κάποια λύση ώστε το γήπεδο να χτιστεί στα Φιλαδέλφεια.
Στον Ολυμπιακό το επεισόδιο Βαρβέλδε – Λέττο έλαβε τέλος μετά από την επέμβαση της διοίκησης. Ο Αντώνης Νικοπολήδης αθωώθηκε μετά το επεισόδιο με οπαδό του ΠΑΟΚ στον αντίστοιχο αγώνα για το πρωτάθλημα.
Στον Παναθηναϊκό επικρατεί απογοήτευση μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο ενάντια στον Πανσεραϊκό. Μετά και τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λίνκ από την Βιγιαρεάλ, ο μόνος στόχος που έμεινε για τον Παναθηναϊκό, είναι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.
Στο φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με την Δανία το αποτέλεσμα ήρθε 1-1 με γκολ του Φάνη Γκέκα. Το παιχνίδι δεν είχε θέαμα, ενώ η Εθνική απογοήτευσε τους λιγοστούς φιλάθλους που πήγαν να την παρακολουθήσουν στο Καραϊσκάκι.

Αρκαδικός

Η ομάδα που σαρώνει στην Β` Κατηγορία Μπάσκετ. Ο Αρκαδικός στεγάζεται στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης όπου είναι χωρητικότητας 1.000 θέσεων. Εγκαινιάστηκε στις 30/5/1978 και ήταν το πρώτο στην Πελοπόννησο. Ο Αρκαδικός ιδρύθηκε το 1976 και μετά από 32 χρόνια στο χώρο του μπάσκετ, καλλιεργεί όλα τα τμήματα: άνδρες, εφήβους, παίδες, μίνι, γυναίκες και κορασίδες. Η αγωνιστική περίοδος 2008 – 2009 είναι σημαντική για τον Αρκαδικό, αφού η ανδρική ομάδα συμμετέχει για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια στο πρωτάθλημα της Β` Εθνικής κατηγορίας. Ο Αρκαδικός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα του Αρκαδικού μπάσκετ καθώς μετρά: ένα πρωτάθλημα στην Γ` Εθνική, οκτώ τίτλους στην Α` Ανδρών και δύο κύπελλα ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Αθλητισμός και βία
Η βία τώρα τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει από κάθε όριο στον αθλητισμό και γενικότερα στην Ελλάδα, παραδείγματος χάρη τα έκτροπα της Λαυρίου. Πολλοί αναρωτιούνται τι κάνει η αστυνομία και γιατί δεν παρεμβαίνει. Τι να κάνουν όμως τα παιδιά όπου είναι μεταξύ 20-25 χρονών, δίχως βοήθεια από το κράτος, απέναντι στην κτηνώδη βία, την στιγμή όπου αν συλλάβουν τους ταραξίες, την άλλη μέρα θα είναι ελεύθεροι, από κάποιους ``μεγάλους`` παράγοντες που χρειάζονται στρατούς για να κάνουν τους ``νταήδες`` και διεκδικούν τα ``συμφέροντά`` τους;! Το αποτέλεσμα όλων αυτών πιο είναι; Να μένουν απ` έξω όλοι όσοι αγαπούν πραγματικά τον αθλητισμό και είναι φίλαθλοι και όχι φανατισμένοι οπαδοί. Έχουμε φτάσει στην κατάσταση, όταν γίνεται κάποιος αγώνας, οι ``άμαχοι`` να μην περνούν καν έξω από το γήπεδο και οι διαιτητές να φεύγουν με νεκροφόρες για να βγουν ζωντανοί από το γήπεδο (Κέρκυρα).
Το μεγάλο πρόβλημα είναι άλλο: όλοι οι παράγοντες του αθλητισμού και οι βουλευτές, αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα και μιλούν για αντιμετώπιση της βίας. Λύσεις όμως δεν ακούμε και πράξεις δεν βλέπουμε! Συμπέρασμα;
Ο Θεός βοηθός.

* αναδημοσίευση από την εφημ. "Αρκαδικό Βήμα" του Νίκου Π. Αϊβαλή - Αθλητικογράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια: