~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Οδοιπορικό στην Αλωνίσταινα: χαρακτηρισμένη ως διατηρητέος οικισμός, βρίσκεται κρυμμένη σε μια όμορφη κοιλάδα μέσα στο δάσος του Μαινάλου




Η γραφική Αλωνίσταινα, χαρακτηρισμένη ως διατηρητέος οικισμός, βρίσκεται κρυμμένη σε μια όμορφη κοιλάδα μέσα στο δάσος του Μαινάλου σε μια περιοχή κατάφυτη από καρυδιές και έλατα. Το χωριό αποτελείται από παλιά πέτρινα σπίτια, έναν νερόμυλο, παλιά χάνια και μια μικρή πλατεία με την εκκλησία του χωριού, την Αγία Παρασκευή χτισμένη το 1742. Περπατήστε μέσα στο χωριό, δίπλα στο μικρό ποταμάκι, τον Ελισσών, γευτείτε σπιτικά φαγητά στις δύο ταβέρνες του χωριού και δείτε το σπίτι της Ζαμπίας Κωτσάκη (μητέρας του Θ. Κολοκοτρώνη) όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Θ. Κολοκοτρώνης.
Από την Αλωνίσταινα μπορείτε να κάνετε και μικρές εκδρομές στην γύρω περιοχή, να ανακαλύψετε την παρθένα φύση του Μαινάλου και τα μικρά χωριά που φιλοξενεί στις πλαγιές του. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Λιμποβίσι το μικρό χωριό που φιλοξενεί το πατρικό σπίτι των Κολοκοτρωναίων, την Βυτίνα, την Δημητσάνα, την Στεμνίτσα, την Καρύταινα, το Ελληνικό τα Λαγκάδια, τα Μαγούλιανα, την Βλαχέρνα, το Λεβίδι και το Βαλτεσινίκο.
Υπάρχουν όμως και ενδιαφέρουσες διαδρομές να κάνετε με τα πόδια στην περιοχή. Περπατήστε από το διάσελο της Αλωνίσταινας μέχρι την Κοκκινόβρυση που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων, ακολουθώντας ένα μονοπάτι μέσα στα έλατα. Πιείτε δροσερό νερό από την βρύση που βρίσκεται εκεί και αγναντέψτε την όμορφη θέα. Σε κοντινή απόσταση από την Αλωνίσταινα βρίσκονται και οι εκκλησίες του Αι Γιάννη και της Αγίας Αικατερίνης οι οποίες είναι κρυμμένες μέσα στο δάσος και που μπορείτε να επισκεφτείτε.Μην φύγετε από την Αλωνίσταινα εάν δεν δοκιμάσετε το ελατίσιο μέλι που παράγεται στην περιοχή και είναι πραγματικά ξεχωριστό. Δοκιμάστε να συνδυάσετε το μέλι με γιαούρτι και καρύδια! Το μέλι της Αλωνίσταινας καθώς και άλλα παραδοσιακά προϊόντα μπορείτε να προμηθευτείτε στο κατάστημα προϊόντων που υπάρχει στο χωριό.
Στην Αλωνίσταινα διοργανώνεται το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου.
Διαμονή Ξενοδοχείο Πλατανίτη, Τηλ: 2710 431100, http://www.hotelplataniti.gr/Παραδοσιακός Ξενώνας Αλωνίσταινα, τηλ. 2710 431284, http://www.xenonas-alonistaina.gr/Θεοξένια τηλ. 210 3600829, 210 6206927, 2710 431363, http://www.theoxenia-arcadia.gr/ΕστίασηΚατάλπεις (στην πλατεία του χωριού) τηλ. 27910 231277Το Κουτούκι του Τάσου (δίπλα στο ποταμάκι)
Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.alonistena.gr/
*από το progreece ζούμε ελληνικά http://www.progreece.gr/page.ashx?pid=15&aid=88

Δεν υπάρχουν σχόλια: