~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Eφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" Πύργου Ηλείας: 108 χρόνια καθημερινής ιστορίας

Εν έτει 1902 σε μια περιοχή που διερχόταν
βαθιά οικονομική κρίση και με τον
αναλφαβητισμό να αγγίζει το 80% του πληθυσμού,
η έκδοση μιας εφημερίδας αποτελούσε σίγουρα ένα παράτολμο εγχείρημα.
Ωστόσο ο Λεωνίδας Βαρουξής, αν και διέθετε πενιχρά οικονομικά μέσα, το αποτόλμησε, βασιζόμενος αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, που δεν ήταν άλλες από το πάθος του για τον τόπο του και την ικανότητα του να εκφράσει τις αγωνίες αλλά και τις ελπίδες του, εγκαταλείποντας το σίγουρο μέλλον που πρόσφερε η ηγετική θέση που είχε δίπλα στον αναμορφωτή του Ελληνικού Τύπου, τον Βλάση Γαβριηλίδη, στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΗ".
Η ιστορία έδειξε ότι τα κατάφερε. Ο ίδιος έμεινε στο τιμόνι της "ΠΑΤΡΙΣ" επί μισό αιώνα, γνωρίζοντας πολλές δυσκολίες μέχρι και διώξεις, όταν ο τύπος, σαν στοιχείο της Δημοκρατίας, ελεγχόταν με εχθρική πάντοτε διάθεση, εν μέσω περιόδων πολιτικών ανακατατάξεων, εθνικών κρίσεων και οικονομικής αστάθειας, καθιερώνοντας την ως τη φωνή της Ηλείας απέναντι σε κάθε εξουσία.
Χιλιάδες μέρες και χιλιάδες σελίδες με χιλιάδες μεγάλα και μικρά γεγονότα, χιλιάδες-μαχητικά και φλογερά άρθρα. Μια ανεκτίμητη προσφορά στον τόπο και τους ανθρώπους του.
Έτσι συνέχισε και συνεχίζει από τότε η "ΠΑΤΡΙΣ", καταγράφοντας την ιστορία της ανθρωπότητας, της χώρας και της Ηλείας, εκφράζοντας τις απόψεις όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, αποτυπώνοντας καθημερινές εικόνες της κοινωνικής και πνευματικής ζωής, μεταφέροντας όπου δει τα κοινά αιτήματα για πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου.
Αυτά τα στοιχεία αποτελούν τις αρχές της εφημερίδας "ΠΑΤΡΙΣ", αυτά άλλωστε ήταν και οι υποθήκες του ιδρυτή της, τα οποία την θωράκισαν και συνέβαλαν στο να αποτελεί μοναδικό φαινόμενο μακροβιότητας στον ελληνικό τύπο.
Σήμερα μετά από 100+ χρόνια συνεχούς έκδοσης, η "ΠΑΤΡΙΣ" ηγείται ενός μεγάλου δημοσιογραφικού οργανισμού, που εκτός της εφημερίδας, συμπεριλαμβάνει και δυο ηλεκτρονικά μέσα (ΟΡΤ ΤV και ΟΡΤ FΜ), τα οποία είναι πρώτα σε θεαματικότητα και ακροαματικότητα αντίστοιχα στο νομό Ηλείας.
Η "ΠΑΤΡΙΣ" σήμερα είναι η πιο άρτια οργανωμένη επαρχιακή εφημερίδα, καθώς διαθέτει:
Εκατόν είκοσι (120) μόνιμους συνεργάτες (δημοσιογράφους, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό)
Πλήρεις υπηρεσίες προεκτύπωσης (τοπικό δίκτυο 35 υπολογιστών, 2 φιλμογράφους)
Δύο τετράχρωμα κυλινδρικά ταχυπιεστήρια
Δύο επίπεδες τυπογραφικές μηχανές (4χρωμη και 2χρωμη)
Δύο μονόχρωμα πιεστήρια, διπλωτική, συνθετική, ενθετική, βιβλιοδετική και κοπτική μηχανή.
Η "ΠΑΤΡΙΣ" είναι επίσης ένας ολοκληρωμένος εκδοτικός οργανισμός, που εξυπηρετεί τη μεγάλη πλειοψηφία των φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Περισσότεροι από 9 στους 10 Ηλείους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και τάξης απαντούν σε όλες τις σχετικές έρευνες ότι γνωρίζουν την "ΠΑΤΡΙΣ" ενώ, περισσότεροι από 6 στους 10 Ηλείους διαβάζουν πολύ συχνά την "ΠΑΤΡΙΣ" και περισσότεροι από 4 στους 10 Ηλείους την διαβάζουν καθημερινά.
Αν απορεί κανείς πώς οι αναγνώστες ταυτίστηκαν μαζί της, θα βρει την απάντηση στο ότι η "ΠΑΤΡΙΣ" ταυτίστηκε με τους αναγνώστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: