~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Κτηνοτροφικό πάρκο στη Σκάλα Λακωνίας

Η δημιουργία του πάρκου εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών
Κτηνοτροφικό πάρκο πρόκειται να λειτουργήσει στο νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στο Δήμο Σκάλας σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Επικρατείας.


Η δημιουργία του πάρκου εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της χώρα ενώ καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση ήταν το γεγονός, ότι, στη Σκάλα υπάρχει εδώ και πενήντα χρόνια οργανωμένος κτηνοτροφικός συνεταιρισμός στην κατοχή του οποίου βρίσκονται επτά χιλιάδες στρέμματα βοσκοτόπων.
Να σημειωθεί επίσης, ότι, ο νομός Λακωνίας επελέγη προκειμένου να εφαρμοστεί πιλοτικά στη χώρα μας η η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων ενώ στους κτηνοτρόφους θα υπάρχει συνεχής και εξειδικευμένη επιστημονική κάλυψη από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.
Τη δημιουργία του πάρκου θα αναλάβει νεοσυσταθείς φορέας, στον οποίο θα συμμετέχουν είτε ο Δήμος είτε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας και ο οποίος και θα αναλάβει την χρηματοδότηση εξ΄ ολοκλήρου των έργων που επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν στους κοινόχρηστους χώρους.
Οι κτηνοτρόφοι από την πλευρά τους θα αναλάβουν σε ποσοστό 60% το κόστος κατασκευής των ιδιοκτησιών τους, δηλαδή των σταβλικών τους εγκαταστάσεων, μέσα στη μονάδα και το υπόλοιπο 40% θα είναι επιδοτούμενο, μέσω Σχεδίων Βελτίωσης.

Με την δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου, ενισχύονται οι πιθανότητες να επιτευχθεί βελτίωση του ζωικού κεφαλαίου, καλύτερη εκπαίδευση των κτηνοτρόφων ενώ υπάρχει προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης με τη δημιουργία μεταποιητικής μονάδας.

Επιπλέον θα είναι εφικτή η εξασφάλιση καλύτερων τιμών για τα παραγόμενα προϊόντα, ενώ θα μπορούν να διεκδικούν και καλύτερες τιμές για τις ζωοτροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: