~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

3ο Διεθνές Moυσικό Φεστιβάλ Αίγινας, από τις 8 έως τις 30 Αυγούστου 2008

Ελληνες και ξένοι καταξιωμένοι μουσικοί
θα συναντηθούν στο στο νησί του Σαρωνικού

Πριν από δύο χρόνια η διακεκριμένη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου (από Τρίπολη Αρκαδίας) είδε ένα μεγάλο της όνειρο να πραγματοποιείται με τη δημιουργία ενός φεστιβάλ το οποίο επικεντρώνεται, κατά κύριο λόγο, στη μουσική δωματίου, στο πλαίσιο του οποίου συνδιαλέγονται μουσικοί από διάφορες χώρες του κόσμου. Οι δύο πρώτες διοργανώσεις πήγαν πολύ καλά και τώρα ο θεσμός προχωρά με μεγαλύτερη εμπειρία αλλά και πολλούς νέους στόχους.
Το φετινό πρόγραμμα, το οποίο και φέτος επιμελήθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντόρα Μπακοπούλου, περιλαμβάνει συνολικά δέκα συναυλίες. Οι οκτώ από αυτές θα πραγματοποιηθούν δίπλα στο κύμα, στην παραλία της Αύρας, μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, ο οποίος αποτελεί ορόσημο της πόλης της Αίγινας.
Στις συναυλίες θα συμμετέχουν σημαντικοί σολίστ μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Βασιλάκης (πιάνο), οι αδελφές Ναταλία και Αλίσα Μαργκούλις (τσέλο - βιολί), η Σόνια Θεοδωρίδου (τραγούδι), ο Θεόδωρος Κοπετάνος (πιάνο), ο Γκέζα Χόστσου Λεγκόσκι, (βιολί), η Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), ο Διονύσης Μαλλούχος (πιάνο), ο Δημήτρης Πάτρας (τσέλο), η Δανάη Παπαματθαίου - Μάτσκε (πιάνο) κ.ά.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η μουσική βραδιά «Τα αστέρια του αύριο», στην οποία θα παίξουν παιδιά με ιδιαίτερο ταλέντο, καθώς και η ελληνική μουσική βραδιά με έργα Μάνου Χατζιδάκι και Λένας Πλάτωνος που θα ερμηνεύσει η Ελλη Πασπαλά συνοδευόμενη από την Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο.
Α। Κουκά
*από την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" 17.ο7.08

Δεν υπάρχουν σχόλια: