~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

«Εφυγε» ο δημοσιογράφος Νικήτας Λιοναράκης


Εφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 57 ετών, από οξύ καρδιακό επεισόδιο, ο δημοσιογράφος Νικήτας Λιοναράκης (φωτογραφία), σημαίνον στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Γόνος οικογένειας στρατιωτικών, ο Ν. Λιοναράκης εντάχθηκε από νωρίς στον «Ρήγα Φεραίο» και αγωνίστηκε κατά της στρατιωτικής χούντας. Συμμετείχε στην κατάληψη της Νομικής, το 1972, και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, το 1973, ενώ διώχθηκε και βασανίστηκε για την αντιδικτατορική δράση του. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ν. Λιοναράκης ξεκίνησε τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του από την εφημερίδα «Η Αυγή», εργάστηκε στις εφημερίδες «Εθνος» και «Νέα Μεσημβρινή» και στη συνέχεια στην ΕΡΤ, όπου διετέλεσε διευθυντής των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ. Υπήρξε αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Greenpeace, ενώ πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του ρόλου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα και της Αυτοδιοίκησης. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 5.30 μ.μ. από την εκκλησία του Νεκροταφείου Παπάγου. Παράκληση της οικογένειάς του αντί στεφάνων να προσφερθούν δωρεές στην Greenpeace.

*από ΤΟ ΒΗΜΑ - 11/10/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: