~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ελληνική χαρακτική στο Μέτσοβο



Ενα πανόραμα της ελληνικής χαρακτικής παρουσιάζεται στο Μέτσοβο, στην Πινακοθήκη Ευ. Αβέρωφ, υπό τον τίτλο «Η Ελληνική Χαρακτική Σήμερα». Τη μεγάλη έκθεση, η οποία θα διαρκέσει ως τις 10 Δεκεμβρίου, συνδιοργανώνουν η Ενωση Ελλήνων Χαρακτών και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των άλλων, συμμετέχουν οι δημιουργοί Ο. Αννιτσάκης, Μ. Αρφαράς, Γ. Γουρζής, Ν. Δεσεκόπουλος, Ελένη Κάπρου, Αρια Κομιανού, Ντίνα Κώτσιου (έργο της στη φωτογραφία), Τόνια Νικολαΐδου, Τζένη Μαρκάκη, Ινές Πικέρας-Γκαρθία, Ειρήνη Ποδηματά-Στεφανάκη, Χ. Σανταμούρης, Αμαρυλλίς Σινιόσογλου, Μαρία Σπύρου, Γ. Στεφανάκις κ.ά. Συνολικά συμμετέχουν 52 χαράκτες με έργα χαραγμένα και τυπωμένατη διετία 2006-7 με σκοπό να εστιάσουν στο σήμερα της ελληνικής χαρακτικής, καλώντας τους καλλιτέχνες να καταθέσουν την εικαστική πρότασή τους μέσα από τις πολλές και ποικίλες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη αυτή τέχνη.

* ΤΟ ΒΗΜΑ - 11/10/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: