~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

«Για την ανάπτυξη της Bάχλιας και της ευρύτερης περιοχής»

Ανοιχτή επιστολή -πρόταση- στον Δήμαρχο Kοντοβάζαινας,

της Αλεξάνδρας-Αγγελοπούλου-Σουλαδάκη*

Μετά από τις χωρίς περιεχόμενο απαντήσεις του Δημάρχου Κοντοβάζαινας στις επιστολές μου, 22-10-2007,20-2-2007, 25-3-2007,που εξέφραζα την αγωνία μου για την εγκατάλειψη της Βάχλιας, το δημοτικό διαμέρισμα που λόγω της γεωγραφικής του θέσης- λίμνη Λάδωνα- έπρεπε να τύχει ιδιαίτερης φροντίδας για ανάπτυξη, προχωρώ σε αυτή την ανοιχτή επιστολή - πρόταση - προς τον Δήμο Κοντοβάξαινας ελπίζοντας όχι αυτή τη φορά οι προτάσεις μου θα προβληματίσουν και θα τύχουν απάντησης. Τα τευλευταία χρόνια η περιοχή μας έχει γίνει πόλος έλξης εναλλακτικού τουρισμού, λόγω της λίμνης του Λάδωνα, που μπορεί να προσφέρει πολυποίκιλες δράστηριότητες.
Δυστυχώς όμως, εσείς, και εννοώ τον Δήμο, προχωράτε με πρακτικές της δεκαετίας του 1960", καμιά λακουβίτσα, καμιά λαμπίτσα, καμιά Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα, κανένα φωτάκι, κι αυτό είναι όλο.
Ερωτώ λοιπόν και
ταυτόχρονα προτείνω
•Ιστοσελίδα του Δήμου Κοντοβάζαινας (προβολή του Δήμου και των δ.δ,για το ευρύ κοινό).
• Γραφείο και υπεύθυνο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για την ενημέρωση, των δυνατοτήτων που μπορεί να έχει ο Δήμος από την Ε.Ε. (παράδειγμα Δήμου Τρικολώννων Στεμνίτσας, Νομού Αρκαδίας) και (Δήμου Αρχανών - Ηράκλειο Κρήτης»,
• Κατάθεση φακέλου στην Ε.Ε. για πρόγραμμα ανάπτυξης της περιοχής.
• Χαρακτηρισμός της τεριοχής γύρω από την λίμνη του Λάδωνα “ΝΑΤURA” -Mήπως έχει ήδη χαρακτηρισθεί;-
• Πολεοδομικοί κανονισμοί για την Αρχιτεκτονική της Βάχλιας και κατάθεση πρότασης για "παραδοσιακό οικισμό" αφού αρχιτεκτονική  της είναι καταγεγραμμένη σε βιβλία σχετικού ενδιαφέροντος.
Επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού - Αρχαιολογική Υπηρεσία, δεδομένου ότι όλη η ευρύτερη περιοχή έχει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τον Δήμο.
• Υπάρχουν τοποθεσίες στην Βάχλια και πέρα Βάχλια, που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν «ιδιαιτέρου φυσικού κάλους», με ότι σημαίνει αυτό.
Να πληροφορηθούν οι λίγοι εναπομείναντες νέοι της Bάχλιας και όχι μόνο, ότι μπορούν να αναπτύξουν τις "μικρές" τους κτηνοτροφικές μονάδες καταθέτοντας φάκελο για πρόγραμμα ανάπτυξης της κτηνοτροφίας από την Ε.Ε.
•Να πληροφορηθούν οι δημότες ότι μπορούν να καταθέσουν φακέλους για να μπουν σε πρόγραμμα κατασκευής ξενώνων από την E.E., και έτσι θα δοθεί κίνητρο  σε όσους βλέπουν τα υπέροχα πέτρινα σπίτια τους να κείτονται περιμένοντας την επόμενη κατάρρευση μέχρι την απόλυτη ισοπέδωση.
• Διοργάνωση Αναπτυξιακού Συνεδρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Κοντοβάζαινας, για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της περιοχής.
α. Χωροταξικός σχεδιασμός- καταγραφή φυσικών διαθέσιμων και πόρων και προτάσεις αξιοποίησης.
β. Αγροτική ανάπτυξη
γ. Κτηνοτροφία
δ. Oικοτεχνία
ε. Ιχθυοκαλλιέργειες
στ. Αγροτοτουρισμός
ζ.Αξιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς
η. Αθλητισμόι σε σχέση με την λίμνη (κωπηλασία κανό κ.λ.π.)
Αυτά προς το παρόν. Βρισκόμαστε στο 2007. Η ζωή τρέχει, κι εμείς είμαστε πολύ πίσω. Αν αφήσουμε πίσω εγωϊσμούς, μικρότητες, και άρνηση υλοποίησης εφικτών προτάσεων, τότε μπορούμε να πάμε μπροστά.
Προσωπικά, με όσα μέσα διαθετω θα τρέξω.
Η Βάχλια θα πάρει ανάσα.
O χρόνος δεν περιμένει.
Η κούρσα ξεκίνησε.

* πρόεδρος της Eνωσης Bαχλαίων Aττικης

Δεν υπάρχουν σχόλια: