~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Καυστικός Αλαβάνος για ανέκδοτα πρωθυπουργού


ΗΡΑΚΛΕΙΟ:
Αλ. Αλαβάνος: Ανέκδοτο ότι πρέπει να σκαρφιστούν κάποιο λόγο«Κατά τη γνώμη μας, είναι ανέκδοτο ένας πρωθυπουργός ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για τα θέματα της παιδείας, των πυρκαγιών, τα ασφαλιστικά, να εμφανίζεται κατακαλόκαιρο για να αναγγείλει πρόωρη διάλυση της Βουλής». Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, χθες από τη Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης. Και πρόσθεσε: «Είναι ανέκδοτο το ότι αυτός ο πρωθυπουργός το μόνο που μας έλεγε μέχρι τώρα είναι ότι θα λήξει κανονικά η θητεία της σημερινής κυβέρνησης. Είναι ανέκδοτο το ότι θα συνεδριάσει ενδεχομένως το υπουργικό συμβούλιο για να σκαρφιστεί κάποιον εθνικό λόγο που πάμε στις εκλογές. Είναι ανέκδοτα θα έλεγα τα προεκλογικά μέτρα της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα το ότι κάνει μια οικολογική αστυνομία η οποία θα πηγαίνει να σβήνει τις πυρκαγιές με λεωφορείο».Ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μετά τις συζητήσεις που είχε με το δήμαρχο, ενώ δηλώσεις έκανε και για την πυρκαγιά στην Πεντέλη, λέγοντας ότι «παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα έχει πάρει μαθήματα από τις προηγούμενες πυρκαγιές και η έκταση της καταστροφής της Πεντέλης δεν θα πάρει τις διαστάσεις της Πάρνηθας».Επιπρόσθετα, ως ακόμα ένα λόγο που η κυβέρνηση προχωρά τώρα στην πραγματοποίηση των εκλογών, ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανατολική Κρήτη θα επικεντρώσει την παρέμβασή του στην επίλυση του τεράστιου προβλήματος του νερού που θα πάρει δραματικές διαστάσεις τα επόμενα χρόνια, καθώς και στο ζήτημα της επένδυσης στην περιοχή της Μονής Τοπλού στη Σητεία.
ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/08/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: