~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Στόχος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής να ασχοληθούν οι νέοι Αρκάδες με τα κοινά...


Συνέντευξη με τον πρόεδρο της ΠΟΑ, Δημήτρη Καραλέκα
Μια αξιόλογη πρωτοβουλία στον τομέα της νεολαίας αναλαμβάνει η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής. Μετά από πρόταση του νέου της προέδρου Δημήτρη Καραλέκα, τα μέλη της Υπατης Στοάς ψήφισαν ομόφωνα τη δημιουργία ενός ειδικού Ταμείου για την ενίσχυση των προγραμμάτων της νεολαίας της Παναρκαδικής. «Σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα συνέδριο, δεν έχουμε καταλήξει ακόμη πού θα γίνει. Εχουμε ξεκινήσει μια οικονομική εκστρατεία – fundraiser, βγάλαμε λαχείο, όλα τα χρήματα θα διατεθούν για τη νεολαία», επισημαίνει ο κ. Καραλέκας. Στόχος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, όπως σημειώνει, είναι να ενθαρρύνει τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά και να τους φέρει πιο κοντά στις ρίζες τους, να τους φέρει πιο κοντά στους αρκαδικούς συλλόγους. Η Ομοσπονδία έχει αποφασίσει να ενισχύσει όλες αυτές τις προσπάθειες των νεαρών Αρκάδων. Μεταξύ των προτάσεων που έχουν κατατεθεί για την ενίσχυση αυτών των δράσεων υπέρ της νεολαίας, και την οποία σοβαρά εξετάζει η Ομοσπονδία, είναι και η αγορά έκτασης μελλοντικά στην Αρκαδία για τη δημιουργία παιδικών κατασκηνώσεων. Τμήματα νεολαίας έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται και στις τρεις περιφέρειες της Ομοσπονδίας. Στη Μεσοδυτική Περιφέρεια- Midwestern District την αρχική ομάδα αποτελούν περίπου 60 νέοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: