~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Προτάσεις για την πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων στις γιορτές των Χριστουγέννων

 


e  Χριστούγεννα! Μέρες γεμάτες λάμψη! Προσοχή στα κεριά και τα αναμμένα τζάκια για να αποφύγουμε τα εγκαύματα.

 e  Οι φανταχτερές γυάλινες μπάλες του δέντρου γίνονται εύκολα αιτία τραυματισμού μικρών παιδιών. Ας τις τοποθετούμε ψηλά στο δέντρο.

 e  Τα φωτάκια του δέντρου καταλήγουν στην πρίζα. Προσοχή στις πρίζες και στα ηλεκτρικά καλώδια. Υπάρχει πάντα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

 e  Τα παιχνίδια που θα φέρει ο Άγιος Βασίλης, ας είναι κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών. Θα τα χαρούν περισσότερο!

 e  Όσο χαρούμενες και αν είναι οι γιορτινές πλαστικές σακούλες, μην αφήνουμε τα παιδιά μας να παίζουν με αυτές. Αν βάλουν μέσα το κεφάλι τους, υπάρχει φόβος ασφυξίας.

 e  Προσοχή στις καραμέλες για τα μικρά παιδιά, μπορούν εύκολα να πνιγούν.

 e  Τα οινοπνευματώδη και τα προϊόντα του καπνού να βρίσκονται πάντα εκεί που δεν τα φτάνουν τα μικρά παιδιά, για να αποφύγουμε τις δηλητηριάσεις.

 e  Ποτέ τα παιδιά στην κουζίνα χωρίς επίβλεψη, προσοχή στις καυτές επιφάνειες και μην ξεχνάμε, το χερούλι της κατσαρόλας να μην εξέχει.

 e  Μέρες διακοπών. Χαρούμενα παιδιά στο σπίτι γεμάτα ζωντάνια. Προσοχή στις μπαλκονόπορτες και στα γυάλινα τραπέζια προς αποφυγή σοβαρών τραυματισμών.

 e  Στις γιορτές έχουμε αγορές και πολυκοσμία. Όταν βγαίνουμε με τα παιδιά μας να τα κρατάμε πάντα από το χέρι, από την μέσα πλευρά του πεζοδρομίου.

 

ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΑΧΤΑΡΕΣ !!


 Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει σκοπό να συμβάλει στην καθοριστική μείωση των Παιδικών Ατυχημάτων και των συνεπειών τους. Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων» το Σωματείο πραγματοποιεί παρουσιάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Αττικής ενημερώνοντας παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς για το πώς μπορούν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και πώς να τους αποφεύγουν. Σε περιοχές εκτός Αττικής, αποστέλλονται τα ενημερωτικά φυλλάδια του Σωματείου με συμβουλές πρόληψης για τις διάφορες κατηγορίες ατυχημάτων. Τις παρουσιάσεις για την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 48.000 παιδιά και 3.000 εκπαιδευτικοί και γονείς.

Για πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σωματείο στο 210-6741 933 ή στο info@pedtrauma.gr.

  

ΓΥΘΕΙΟΥ 1Α,  ΧΑΛΑΝΔΡΙ 152 31, ΤΗΛ.: 210-6741 933 Fax: 210-6743 950

Δεν υπάρχουν σχόλια: