~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.




Δελτίο Τύπου

 «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» «ΜΚΟ της Χρονιάς»

Hellenic Responsible Business Awards 2020



Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» βραβεύτηκε για τέταρτη χρονιά ως «ΜΚΟ της Χρονιάς» στην κατηγορία Υγεία και Πρόληψη στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards 2020 που διοργάνωσε η Boussias Communications και το περιοδικό Marketing Week.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει ως σκοπό τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.

Βάσει των ετήσιων στατιστικών στοιχείων που λαμβάνουμε από τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που εξοπλίζουμε, από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί από το έργο του Σωματείου πάνω από 1.070.000 παιδιά (μόνο το 2019 επωφελήθηκαν 340.000 παιδιά).

Τα τελευταία εννέα χρόνια το Σωματείο έχει βοηθήσει 55 Νοσοκομεία/Κέντρα Υγείας, δημιουργώντας 31 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, αναβαθμίζοντας 21 Παιδιατρικές Κλινικές και 8 Παιδιατρικά Ιατρεία, εξοπλίζοντας 4 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας / ΜΑΦ καθώς και προσφέροντας συνολικά 936 μηχανήματα σε Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Επίσης, το Σωματείο χρηματοδοτεί τα σεμινάρια της A.P.L.S. Hellas για την εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού η οποία επικεντρώνεται στην εκτίμηση, ανάνηψη και σταθεροποίηση της κατάστασης του παιδιού που κινδυνεύει («Ιατρικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Λεωνίδας Γεωργόπουλος»). Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί 1.758 ιατροί, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Για να μην συμβαίνουν όμως ατυχήματα ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος είναι η ενημέρωση για την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων. Είναι αποδεδειγμένο, ότι η σωστή και συστηματική πρόληψη μπορεί να μειώσει τον αριθμό και τη σοβαρότητα των παιδικών ατυχημάτων μέχρι και 50%. Στα πλαίσια αυτού του σκοπού πραγματοποιούνται παρουσιάσεις σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς τους. Μέχρι σήμερα τις παρουσιάσεις έχουν παρακολουθήσει 47.979 μαθητές και 3.094 εκπαιδευτικοί και γονείς.


ΓΥΘΕΙΟΥ 1Α, ΧΑΛΑΝΔΡΙ 152 31, ΤΗΛ.: 210-6741 933 Fax: 210-6743 950
e-mail: info@pedtrauma.gr, www.pedtrauma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: