~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

GOLD βραβείο για το Σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ Healthcare Business Awards 2019






4 Οκτωβρίου 2019
Δελτίο Τύπου

GOLD βραβείο για το Σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’
Healthcare Business Awards 2019

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» διακρίθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στο θεσμό των Healthcare Business Awards 2019 που διοργάνωσε η Boussias Communications και το Health Daily, παραλαμβάνοντας το GOLD βραβείο για τη Δημιουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών Παίδων και τον Εξοπλισμό των Παιδιατρικών Τμημάτων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας  με τα απαραίτητα μηχανήματα, στην κατηγορία «Προσφορά στην υγεία από ΜΚΟ».
Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο Λώλου στην Παιανία. Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος του Σωματείου κα Natasha Clive-Βρέκοσι.
Η κα Νίκη Ζολώτα, Συντονίστρια Προγραμμάτων του Σωματείου, ανέφερε «Οι ιατροί μας περιγράφουν πολλά περιστατικά που επιβεβαιώνουν την αξία του έργου μας, καθώς σώζονται καθημερινά παιδιά, από βρέφη μέχρι και ηλικίας 16 ετών. Όσο πιο σοβαρό είναι ένα περιστατικό, που φτάνει στο Νοσοκομείο, τόσο λιγότερος είναι ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι ιατροί. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και ο κατάλληλος χώρος για την άμεση αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών.»
Η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.
Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί από το έργο του Σωματείου πάνω από 700.000 παιδιά.
Τα τελευταία εννέα χρόνια το Σωματείο έχει βοηθήσει 53 Νοσοκομεία/Κέντρα Υγείας, δημιουργώντας 29 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, αναβαθμίζοντας 21 Παιδιατρικές Κλινικές και 8 Παιδιατρικά Ιατρεία και εξοπλίζοντας 4 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας/ΜΑΦ προσφέροντας συνολικά 902 μηχανήματα σε Παιδιατρικά Τμήματα Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.
Επίσης, το Σωματείο χρηματοδοτεί εν μέρει τα σεμινάρια της A.P.L.S. Hellas για την εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην εκτίμηση, ανάνηψη και σταθεροποίηση της κατάστασης του παιδιού που κινδυνεύει. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί 1.641 ιατροί, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ.
Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων» πραγματοποιούνται παρουσιάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία. Μέχρι σήμερα 46.614 παιδιά και 3.090 εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν ενημερωθεί για τους κινδύνους και την αποφυγή ατυχημάτων.

                                 ΓΥΘΕΙΟΥ 1Α,  ΧΑΛΑΝΔΡΙ 152 31, ΤΗΛ.: 210-6741 933 Fax: 210-6743 950
    e-mail: info@pedtrauma.gr,    www.pedtrauma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: