~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο σιδηροδρομικό σταθμό ΤρίποληςΟ σιδηροδρομικός σταθμός Τρίπολης είναι ένα γοητευτικό μνημείο πρότυπης αρχιτεκτονικής ομορφιάς του 19ου αιώνα. 
Ένας σταθμός από τον οποίο έχουν περάσει εκατομμύρια ταξιδευτές, όταν το τρένο ήταν το κύριο μέσο μεταφοράς και συνέδεε εμπορικά τα μεγάλα αστικά κέντρα με την επαρχία. 
Αυτό λοιπόν το κτήριο αυτό μας μαρτυρά τις τόσο ζωντανές ταξιδιωτικές μνήμες από τον περασμένο αιώνα μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, μιας και παραμένει ανενεργό τα τελευταία χρόνια.
 …Ανενεργό… κλειστό, …απλά ένα βουβό κουφάρι, …ένα φάντασμα του ζωντανού παρελθόντος του, ποτισμένο με τα δάκρυα του αποχωρισμού και φωτισμένο με την χαρά και την ανυπομονησία των ταξιδιών και των εκδρομών. 
Η Τέχνη όμως μπορεί να κάνει την διαφορά με τον δικό της μοναδικό κι αισιόδοξο τρόπο. 
Έτσι μερικοί εικαστικοί καλλιτέχνες της πόλης μας αποφάσισαν να ανοίξουν τις κλειστές σκονισμένες και σκουριασμένες πόρτες της εγκαταλελειμμένης αίθουσας αναμονής του Σιδηροδρομικού σταθμού και να δώσουν πνοή στον χώρο παρουσιάζοντας έργα τους, ενώ θα γίνουν και προβολές ταινιών στον χώρο.
 Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 έως και τις 21 Ιουνίου 2019 (ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00-14:00 & 18:00-24:00) ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 20:00
 Την τελετή των εγκαινίων θα χαιρετίσει ο ξεχωριστός εικαστικός καλλιτέχνης και τιμημένος στο εξωτερικό, ο τριπολιτσιώτης Νίκος Φλώρος, ενώ η βραδιά θα καλυφθεί με τις γοητευτικές βραχνές μελωδίες του σαξοφώνου σε μια ιδιαίτερη Live jazzperformance. 


Πηγή: http://www.drt915.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: