~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Εφυγε από τη ζωή ο Καρυτινός καθηγητής Βασίλης Καρύδης

  Αντίο στον εκλεκτό συμπατριώτη μας  



Πέθανε την Τρίτη 19 Ιουνίου, ο πρώην βοηθός συνήγορος, καθηγητής εγκληματολογίας και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Βασίλης Καρύδης, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Βασίλης Καρύδης [με καταγωγή από πατέρα από την Καρύταινα και μητέρα από του Κουρουνιού] σπούδασε νομικά στην Αθήνα, εγκληματολογικές επιστήμες στο Λονδίνο (University College London) και ήταν διδάκτωρ του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου δίδαξε από το 1993.
Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής επέδειξε πλούσιο εκπαιδευτικό έργο, ενώ με το σημαντικό συγγραφικό του έργο, αλλά και την ουσιαστική συμμετοχή του σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, σε επιστημονικά συμβούλια και οργανισμούς, συνέβαλε αποφασιστικά στην επιστημονική αναβάθμιση της αντεγκληματικής πολιτικής της χώρας μας, αλλά και στην ανάδειξη της αξίας της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία: «Εγκληματικότητα και Κοινωνικός Έλεγχος στην ΕΣΣΔ» (1991), «Η Εγκληματικότητα των Μεταναστών στην Ελλάδα» (1996), «Η Αθέατη Εγκληματικότητα. Εθνική Θυματολογική Έρευνα» (2004), «Όψεις Κοινωνικού Ελέγχου στην Ελλάδα. Ηθικοί Πανικοί, Ποινική Δικαιοσύνη» (2010). Επίσης (με Ευτ. Φυτράκη) «Ποινικός Εγκλεισμός και Δικαιώματα. Η Οπτική του Συνηγόρου του Πολίτη», 2011, και (με Αθ. Χουλιάρα) «Ηθικοί Πανικοί, Εξουσία και Δικαιώματα», 2015.
Το 2010 ανέλαβε ως Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη (Κύκλος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).

Τα θερμά μας συλλυπητήρια   στη σύζυγό του αν. καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Γενική Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία κ. Νίκη Μαρωνίτη και τα παιδιά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: