~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

▪ ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ▪ «ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»

ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ
info@anthitispetras.gr





  Αξιότιμε κ. Διευθυντά
 Σας αποστέλλουμε δελτίο τύπου σχετικό με την αξιοποίηση τού Σανατορίου της Μάνας, προκειμένου να δημοσιευθεί στην έγκυρη καί έγκριτη εφημερίδα ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ.

                            Ευχαριστούμε θερμά γιά τη συνεργασία
                                       Με εκτίμηση

~~~~~~~~



         ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
        «ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»  

Αθήνα, 18  Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι γνωστό ότι  το Σανατόριο της Μάνας ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα με πρωτοβουλία της αδελφής του Παύλου Μελά, Αννας Παπαδοπούλου, γνωστής ως Μάνας, μετά από μεγάλη προσπάθεια, μέσω εράνων, προκειμένου να γίνει πρότυπο κέντρο νοσηλείας για πάσχοντες από φυματίωση. Λειτούργησε ως σανατόριο μέχρι το 1938, οπότε και εγκαταλείφθηκε.
Το κτήριο αυτό,  κτισμένο από Λαγκαδινούς μαστόρους με ντόπια ασβεστολιθική πέτρα και νεοκλασικές επιρροές, αποτελεί ένα κρυμμένο θησαυρό της ορεινής Αρκαδίας, παρ όλη τη φθορά πού έχει υποστεί στην πορεία του χρόνου. Η ένταξή του μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, το καθιστά μοναδικό. Αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα νοσοκομειακής αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου αιώνα.
Τα «ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ» θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική την αποκατάσταση και αξιοποίηση του σημαντικού αυτού κτηρίου και ως εκ τούτου κρίνουν θετικό το πρόσφατο σχετικό ενδιαφέρον πού εκδηλώθηκε από υποψήφιους επενδυτές. Πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό, τόσο στον αρχιτεκτονικό του χαρακτήρα με την ιδιαιτέρου κάλλους λιθοδομή, όσο και στην ιστορική και πολιτισμική του ταυτότητα καθώς και στο φυσικό περιβάλλον.
Για το λόγο αυτό καλούν τους αρμόδιους φορείς, να λάβουν υπ όψιν τους στην πορεία της επενδυτικής διαδικασίας, την αρχιτεκτονική, πολιτισμική και ιστορική αξία του συγκεκριμένου κτηρίου με σκοπό η αποκατάσταση και η αξιοποίηση του να είναι μία σημαντική   προστιθέμενη αξία στην περιοχή της Γορτυνίας και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.  

Κοινοποίηση:
Εφορία Νεωτέρων Μνημείων Δυτ. Πελοποννήσου
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Δήμος Γορτυνίας
Έντυπος & Ηλεκτρονικός Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: