~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ημέρα αφιερωμένη στη συνεργασία Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και CERN

Αγαπητοί,
παραθέτω παρακάτω το σύνδεσμο με το δελτίο τύπου σχετικά με τη σειρά εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που αφορούν τη συνεργασία του με το CERN. Παρακαλώ για τη δημοσίευσή του.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαι στη διάθεσή σας. 
Ευχαριστώ,
Ανδριάνα Μούρτη
~~~~~~~~~~~~~~~


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημέρα αφιερωμένη στη συνεργασία Πα.Πελ. και CERN


Την Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017, από τις 12:00 και μετά, στην Τρίπολη, στο αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα ξεκινήσει μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τη συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και CERN.



Η ημέρα θα αρχίσει με το "Επιταχύνοντας την καριέρα σου", με τον κ. Εμμανουήλ Τσεσμελή, Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του CERN. Ο κ. Τσεσμελής, που από τη θέση του έχει βοηθήσει σημαντικά στην εδραίωση της συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και CERN, θα παρουσιάσει τις επαγγελματικές ευκαιρίες που ανοίγονται μέσω του CERN για τους φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια ο κ. Θοδωρής Γιαννακόπουλος, μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που παράλληλα με τις σπουδές του ζει και εργάζεται στο CERN, θα αναφερθεί στην εμπειρία της μετακίνησης στην Ελβετία καθώς και στους τρόπους με τους οποίους η δική του πορεία ανοίγει το δρόμο και για επόμενους φοιτητές.

Το "Επιταχύνοντας την καριέρα σου" κλείνει ο κ. Κώστας Βασιλάκης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που θα εξηγήσει πως η μαθητεία ή και η εργασία στο CERN μπορεί να συνδυαστεί, ή και να αποτελέσει μέρος, των σπουδών των φοιτητών.

Ακολουθεί η έναρξη του συμποσίου τάσεων, επιθυμιών και οραμάτων (trends, wishes and dreams) που σκοπό έχει να αναζητηθούν οι απαντήσεις σε ερωτήματα όπως ποιες νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν έως το 2025 και τι νέες ευκαιρίες ανοίγονται για τη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία. Στην ομιλία του ο Tony Hey, πρώην αντιπρόεδρος της Microsoft Research ως το 2014, θα αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο η έρευνα που γίνεται στο CERN συμπορεύεται με τις εξελίξεις στο χώρο της πληροφορικής.


Οι εκδηλώσεις απευθύντονται σε όλους και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: